fbpx

header

Hit mjuzikl iz osamdesetih stiže u Pozorište na Terazijama: „Flashdance“ na srpski način

Flashdance / Pozorište na Terazijama

Mjuzikl koji ovog novembra dolazi u terazijsko pozorište nešto je što svako mora da pogleda barem jednom u životu.


Film pretočen u mjuzikl u novembru ove godine prvi put će debitovati u Pozorištu na Terazijama, a glumačkom ekipom, za koju su se našalili da je mlađa od samog filma, zasijaće na već sjajnoj sceni Beograda.


Čim se pojavio 1983. godine “Fleshdance” je u rekordnom roku postao prava planetarna senzacija, a za projekciju se tražila karta više. Svi su želeli da znaju priču o devojci koja je vodila dvostruki život. Aleks je mlada devojka koja mašta da upiše baletsku školu, ali zbog loše finansijske situacije primorana je da radi u čeličani.


Na njenom putu ka uspehu pojaviće se mnoge prepreke. Ne potiče iz imućne porodice, a i njen šef kao i dečko Nik ne misle da je baletska škola pravi životni put za nju. Na putu samootkrića i nezavisnosti, Aleks se bori da prihvati ljubav, izađe na kraj sa svojom tvrdoglavošću i nađe dovoljno snage da svoje velike ciljeve pretvori u stvarnost. Nakon opšte pomame za filmom, pesma koju svi nesvesno pevuše i decenijama kasnije kada je čuju, je prodata u neverovatnih 6 miliona primeraka.


Mjuzikl “Flashdance” je sa engleskog preveo i uradio prepeve pesama Slobodan Obradović, a orkestraciju radi Aleksandar Sedlar, dok su u autorskom timu i koreografkinja Milica Cerović, kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografkinja Marija Kalabić, dirigenti Vesna Šouc i Milan Nedeljkovic i lektor Radovan Knežević.


U glumačkoj podeli su: Nevena Nerandžić/Mina Nenadović (Aleksandra, “Aleks”), Slaven Došlo/Arsenije Tubić (Nik Harli), Milena Živanović/Mitra Mladenović (Glorija), Bojana Račić/Marta Bogosavljević (Kiki), Tatjana Dimitrijević/Teodora Tomačev (Tes), Miroljub Turajlija (Hari), Danijel Korša (Džini), Tanja Bošković (Hana), Valentina Pavličić (Luiz), Aleksandar Dunić (Džo), Milan Antonić (Endi), Ana Simić (Gospođa Vajld), Slobodan Stefanović (K.K), i Jelena Arsić (sekretarica).


U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama. Kako su istakli iz ovog teatra, zbog duplih, ravnopavnih podela, planirane su dve premijere za novembar mesec 2021. godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište