fbpx

header

„Hipnoza jedne ljubavi“: Predstava Zvezdara teatra koja će vas ganuti do suza

Bolje sutra, neizvestnost, odlazak mladih iz zemlje, nešto je sa čime su se suočavale I generacije pre nas, a ni današnjica nam nije ponudila ništa bolju stvarnost.

 

Predstava “Hipnoza jedne ljubavi” je bajkovita ljubavna priča koja govori i o gorućim, teškim, temama, obojenim humorom.
Duško Kovačević koji je režirao predstavu, priča o teškim temama, a na specifičan način ih boji humorom i vedrinom.

 

Kovačević je opisao odnose u porodici, ljude koji ne razumeju ništa izvan svojih okvira i samim tim ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihova ćerka odlazi u inostranstvo.

 

 

Foto: Youtube/printscreen

 

 

Pisac je veštim korišćenjem motiva Malog Princa oslikao jednu ljubavnu priču i pored toga se osvrnuo na društvene probleme Balkanskog mentaliteta.

 

-Svake godine u Srbiji nestane jedan manji grad od četrdeset do pedeset hiljada stanovnika. Toliko nas je manje jer odlazimo – napuštamo zemlju, selimo se u neke druge krajeve ili put neba. A godine brzo prolaze i za deset godina nestaće grad od petsto hiljada stanovnika i ako se tako nastavi, Srbi će u Srbiji biti nacionalna manjina za sto godina. Jedina nada je ljubav prema bližnjima i zemlji kojoj dugujemo sve što imamo – rekao je Kovačević.

 

Upravo zbog složenosti tema, izabrao je samo najbolje glumce, to su: Ljubomir Bandović (Slobodan Boda Ninković), Anica Dobra, Nina Janković, Ivan Mihailović, Uroš Jakovljević i Dragan Petrović Pele.

 

Predstava je do sada dobila veliki broj nagrada, a i ovog novembra možete je gledati u Zvezdara teatru.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište