fbpx

header

„Hipnoza jedne ljubavi“: Predstava Zvezdara teatra koja će vas ganuti do suza

Bolje sutra, neizvestnost, odlazak mladih iz zemlje, nešto je sa čime su se suočavale I generacije pre nas, a ni današnjica nam nije ponudila ništa bolju stvarnost.

 

Predstava “Hipnoza jedne ljubavi” je bajkovita ljubavna priča koja govori i o gorućim, teškim, temama, obojenim humorom.
Duško Kovačević koji je režirao predstavu, priča o teškim temama, a na specifičan način ih boji humorom i vedrinom.

 

Kovačević je opisao odnose u porodici, ljude koji ne razumeju ništa izvan svojih okvira i samim tim ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihova ćerka odlazi u inostranstvo.

 

 

Foto: Youtube/printscreen

 

 

Pisac je veštim korišćenjem motiva Malog Princa oslikao jednu ljubavnu priču i pored toga se osvrnuo na društvene probleme Balkanskog mentaliteta.

 

-Svake godine u Srbiji nestane jedan manji grad od četrdeset do pedeset hiljada stanovnika. Toliko nas je manje jer odlazimo – napuštamo zemlju, selimo se u neke druge krajeve ili put neba. A godine brzo prolaze i za deset godina nestaće grad od petsto hiljada stanovnika i ako se tako nastavi, Srbi će u Srbiji biti nacionalna manjina za sto godina. Jedina nada je ljubav prema bližnjima i zemlji kojoj dugujemo sve što imamo – rekao je Kovačević.

 

Upravo zbog složenosti tema, izabrao je samo najbolje glumce, to su: Ljubomir Bandović (Slobodan Boda Ninković), Anica Dobra, Nina Janković, Ivan Mihailović, Uroš Jakovljević i Dragan Petrović Pele.

 

Predstava je do sada dobila veliki broj nagrada, a i ovog novembra možete je gledati u Zvezdara teatru.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište