fbpx

header

„Hasanaginica“ u Narodnom pozorištu za kraj godine

hasanaginica-narodno-pozoriste-predstava

Kako završiti 2021. godinu u pozorištu nego predstavom koja je se s pravom opisuje kao najkvalitetniji i najposećenjiji komad u novijoj srpskog istoriji –„Hasanaginica“.

 

Ljubomir Simović već dve decenije s ponosom predstavlja svoju verziju drame „Hasanaginica“ u Narodnom pozorištu, koji će se održati 30. decembra od 20 časova, što je ujedno i poslednja predstava na repertoarima pozorišta u ovoj godini.

 

Predstava govori o ženama, naročito onim stamenim, sa  svim svojim nesigurnostima, čežnjama, strahovima, patnjama i ljubavi. Ovo je jedna od onih predstava koja će dotaći one najtananije i najskrivenije kutke vaše ličnosti.

 

 

Režiju potpisuje Jagoš Marković, a sa njegovim učešćem svako ostvarenje je osuđeno na uspeh. Glumačka ekipa je pažljivo odabrana i nju između ostalih čine: Vanja Ejdus (u ulozi Hasanaginice), Nenad Stojmenović (u ulozi Hasanage), neprikosnovena Radmila Živković (u ulozi Hasanagine majke), Aleksandar Srećković (u ulozi Bega Pintorovića), zatim Darko Tomović, Igor Đorđević i Petar Božović.

 

Ljudska patnja je prikazana na drugačijem nivou od onog na koji smo navikli, a sve to posmatrano iz perspektive jedne žene.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište