fbpx

header

“Generalna proba samoubistva” u Zvezdara teatru

Jedno od najvećih imena srpske kulturne, književne i umetničke scene Dušan Kovačević režirao je još jednu u nizu legenarnih komedija “Generalna proba samoubistva”, za koju je od 2008. godine, kada je premijerno izvedena u Zvezdara teatru, dobio veliki broj prestižnih nagrada.

Ukoliko ste voleli da gledate Kovačevićevu predstavu “Maratonci trče počasni krug”, velike šanse su da ćete sa istim žarom odgledati i “Generalnu probu samoubistva”, koja se 23. januara ponovo igra na daskama pozorišta Zvezdara.

U središtu radnje su tri ekscentrična brata, kapetan rečne plovidbe, kontroverzni biznismen i suludi psihijatar, bez obzira na to da li su baš to za šta se izdaju da jesu, umešani su u velike svetske poslove, u trgovinu ljudima i ljudskim organima, onima čiji su samoubilački naum osujetili. Iako su glavni glumci umešani u veoma ozbiljne poslove, kao što je bilo za očekivati, sve je prošarano sa dozom humora, po kojem je Kovačević prepoznatljiv.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana (@ilicc.suzana)

Glumačka ekipa u kojoj učestvuju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Dubravka Kovjanić i Igor Đorđević je dovoljan razlog da prisustvujete ovakvom jednom dramskom spektaklu.

Dušan Kovačević je rođen 1948. u Mrđenovcu kod Šapca. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. U TV Beogradu je radio kao dramaturg do 1978. godine, a 1973. godine režira prvi pozorišni komad “Maratonci trče počasni krug”, od tada je sve istorija. Od 1998. godine je direktor Zvezdara teatra u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište