fbpx

header

“Generalna proba samoubistva” u Zvezdara teatru

Jedno od najvećih imena srpske kulturne, književne i umetničke scene Dušan Kovačević režirao je još jednu u nizu legenarnih komedija “Generalna proba samoubistva”, za koju je od 2008. godine, kada je premijerno izvedena u Zvezdara teatru, dobio veliki broj prestižnih nagrada.

Ukoliko ste voleli da gledate Kovačevićevu predstavu “Maratonci trče počasni krug”, velike šanse su da ćete sa istim žarom odgledati i “Generalnu probu samoubistva”, koja se 23. januara ponovo igra na daskama pozorišta Zvezdara.

U središtu radnje su tri ekscentrična brata, kapetan rečne plovidbe, kontroverzni biznismen i suludi psihijatar, bez obzira na to da li su baš to za šta se izdaju da jesu, umešani su u velike svetske poslove, u trgovinu ljudima i ljudskim organima, onima čiji su samoubilački naum osujetili. Iako su glavni glumci umešani u veoma ozbiljne poslove, kao što je bilo za očekivati, sve je prošarano sa dozom humora, po kojem je Kovačević prepoznatljiv.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana (@ilicc.suzana)

Glumačka ekipa u kojoj učestvuju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Dubravka Kovjanić i Igor Đorđević je dovoljan razlog da prisustvujete ovakvom jednom dramskom spektaklu.

Dušan Kovačević je rođen 1948. u Mrđenovcu kod Šapca. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. U TV Beogradu je radio kao dramaturg do 1978. godine, a 1973. godine režira prvi pozorišni komad “Maratonci trče počasni krug”, od tada je sve istorija. Od 1998. godine je direktor Zvezdara teatra u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište