fbpx

header

Dve predstave DAH teatra: „Zа tvoje dobro“ i „Drveće pleše“

Dah-Teatar-Drvece-plese-Za-tvoje-dobro-2022

DAH teatar predstavlja dve predstave „Zа tvoje dobro“ i „Drveće pleše“. U okviru 17. dečijeg festivala „Zvezdarište“ DAH Teatar će izvesti svoju predstavu „Za tvoje dobro“.

 

Predstava se zasniva na članovima Konvencije UN-a o pravima deteta, specifično na 3. članu Konvencije. Ona kaže: „Svi odrasli treba da postupaju onako kako je najbolje za dete. Kada odrasli donose odluke treba da misle kako će njihove odluke uticati na decu.”

 

U petak, 27. maja sa početkom u 11 časova biće izvedena predstava „Zа tvoje dobro“ na velikoj sceni Teatra „Vuk“.

 

Koristeći strukturu bajki i njihovu dekonstrukciju, predstava istražuje problematičnu stranu sveta u kome živimo. Ideja je da se utiče na podizanje svesti o pravima mladih i dece, ali i da inspiriše i motiviše da ne zatvaramo oči pred kršenjem ovih prava i da zajedno utičemo na pravljenje uslova za njihovu primenu.

 

Dah-Teatar-Drvece-plese-Za-tvoje-dobro-2022

Foto: Đorđe Tomić

 

U predstavi su korišteni dokumentarni snimci protesta mladih i dece širom sveta.

 

Predstava „Drveće pleše“

 

Predstava DAH Teatra „Drveće pleše“ igraće se u nedelju, 29. maja u Studentskom parku u Beogradu. Počinje u 21 čas.

 

„Drveće pleše“ plesno-pozorišna predstava na otvorenom koja se bavi važnošću očuvanja drveća. Predstava prenosi svet drveća koje ima svoj život, protkan pamćenjem, komunikacijom, brigom za mlade i disanjem koje oslobađa kiseonik, tako neophodan za ljudsku zajednicu.

 

Predstava je u režiji Dijane Milošević i Jadranke Anđelić, a rađena je u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu. Ona govori o „životu“ drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo. Time je želja da se najdirektnije, umetničkim sredstvima utiče na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i da shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče.

 

Podsećamo, u poseti DAH Teatru su prof. dr. Denis Barnet sa svojih 17 studenata sa Koe Koledža iz Ajove, SAD. Oni pohađaju radionice i proučavaju metode, etiku i estetiku DAH Teatra u okviru programa „Unutar laboratorije”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište