fbpx

header

Dve predstave DAH teatra: „Zа tvoje dobro“ i „Drveće pleše“

Dah-Teatar-Drvece-plese-Za-tvoje-dobro-2022

DAH teatar predstavlja dve predstave „Zа tvoje dobro“ i „Drveće pleše“. U okviru 17. dečijeg festivala „Zvezdarište“ DAH Teatar će izvesti svoju predstavu „Za tvoje dobro“.

 

Predstava se zasniva na članovima Konvencije UN-a o pravima deteta, specifično na 3. članu Konvencije. Ona kaže: „Svi odrasli treba da postupaju onako kako je najbolje za dete. Kada odrasli donose odluke treba da misle kako će njihove odluke uticati na decu.”

 

U petak, 27. maja sa početkom u 11 časova biće izvedena predstava „Zа tvoje dobro“ na velikoj sceni Teatra „Vuk“.

 

Koristeći strukturu bajki i njihovu dekonstrukciju, predstava istražuje problematičnu stranu sveta u kome živimo. Ideja je da se utiče na podizanje svesti o pravima mladih i dece, ali i da inspiriše i motiviše da ne zatvaramo oči pred kršenjem ovih prava i da zajedno utičemo na pravljenje uslova za njihovu primenu.

 

Dah-Teatar-Drvece-plese-Za-tvoje-dobro-2022

Foto: Đorđe Tomić

 

U predstavi su korišteni dokumentarni snimci protesta mladih i dece širom sveta.

 

Predstava „Drveće pleše“

 

Predstava DAH Teatra „Drveće pleše“ igraće se u nedelju, 29. maja u Studentskom parku u Beogradu. Počinje u 21 čas.

 

„Drveće pleše“ plesno-pozorišna predstava na otvorenom koja se bavi važnošću očuvanja drveća. Predstava prenosi svet drveća koje ima svoj život, protkan pamćenjem, komunikacijom, brigom za mlade i disanjem koje oslobađa kiseonik, tako neophodan za ljudsku zajednicu.

 

Predstava je u režiji Dijane Milošević i Jadranke Anđelić, a rađena je u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu. Ona govori o „životu“ drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo. Time je želja da se najdirektnije, umetničkim sredstvima utiče na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i da shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče.

 

Podsećamo, u poseti DAH Teatru su prof. dr. Denis Barnet sa svojih 17 studenata sa Koe Koledža iz Ajove, SAD. Oni pohađaju radionice i proučavaju metode, etiku i estetiku DAH Teatra u okviru programa „Unutar laboratorije”.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište