fbpx

header

“Drveće pleše” o važnoj temi u Studentskom parku Beograda

Da li Beograd polako postaje grad betona? Svedoci smo neumerene seče drveća u našem gradu da bi se izgradili tržni centri, garaže, gondole i ostale turističke atrakcije. U petak, 29. aprila predstava “Drveće pleše” Dah teatra biće izvedena u Studentskom parku Beograda, s početkom u 20 časova, a govoriće o temi koju bi trebalo da uzmu u razmatranje svi stanovnici Beograda, ali i planete.

 

Predstava je rađena u režiji i dramaturgiji Jadranke Anđelić i Dijane Milošević, a deo je istoimenog projekta koji istražuje šta umetnici mogu da urade kao odgovor na klimatske promene i krizu opstanka zdrave životne sredine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Vukovic (@dejan.vuk)

Podaci Šumarskog fakulteta govore da je u 2018. godini posečeno za 19% više drveća nego prethodnih godina. U 2019. godini se povećalo za novih 2% i tendencija se nastavlja. Globalno krčenje šuma nastavlja se alarmantnom brzinom.

 

“Drveće pleše”  je plesno pozorišna predstava na otvorenom, koja se na scensko poetski način bavi važnošću očuvanja drveća.

 

Uključuje sedam izvođača i komponovanu muziku, a ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.

 

Pored predstave koja se izvodi u parkovima, projekat predviđa razgovore, digitalnu platformu, vebinar, video film i druge aktivnosti koje povezuju umetnost i ekologiju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište