fbpx

header

Dekameron 2020: plesna priča u Bitef Teatru

dekameron-2020-bitef-teatar

Jezik scenskog pokreta je ponekad jednostavnije razumeti od izgovorenih reči. Upravo o tome svedoči i plesni projekat “Dekameron 2020.”, baziran na istoimenom književnom delu Đovanija Bokača, kome će Bitef Teatar ustupiti svoju scenu 30. decembra.

 

U okviru master rada Mine Ćirić, autorke i koreografkinje sa “Instituta za umetničku igru” u Beogradu, projekat „Dekameron 2020“ će biti predstavljen u čak deset celina. Kako navodi Ćirić, ideja o projektu je nastala tokom perioda “skrivanja” od pandemije, postepeno se usmeravajući ka procesu oporavka od globalne izolacije.

 

Sve nepredvidive prepreke, bol, tragedije, ali i humoristični trenuci čine okosnicu odbrambenog mehanizma usled nezahvalne situacije kakva nas je zadesila, sada uobličene u lepu, umetničku formu. Takođe, autorka navodi i da “neko nije znao ni šta traži dok to nije pronašao, ali mu je traženje značilo”, upravo kao što to čuveni likovi čine u remek delu vanvremenskog pisca kakav je Bokačo.

 

Bitef Teatar, u saradnji sa “Institutom za umetničku igru” i uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, predstaviće svojoj cenjenoj publici projekat koji naglašava moć toga da se kreativnošću prebrodi neizvesnost.

 

Cena ulaznica iznosi 1.000 rsd, a moguće je kupiti ih i online na brz i pouzdan način na sajtu teatra, i to klikom na link: https://prodaja.bitef.rs/.

 

Dodatne informacije o predstavi „Dekameron 2020“:

 

Koreografija: Mina Ćirić
Predstavu izvode: Mina Ćirić, Isidora Poledica, Natalija Jevtović, Tara Tanović, Tanja Ivanov, Anđela Žugić, Ana Obradović, Jelena Cvetković
Pesme: Jelena Stanković i Marko Milošević (Chorbika)
Kostim: Miloš Janjić
Savetnica koreografkinje: Danka Sekulović
Fotografija: Tanja Drobnjak
Dizajn: Jelena Bogdanović

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište