fbpx

header

“Celo telo tu me boli” – Ceca Bojković na daskama Teatra na Brdu

Malo je onih koji nisu odgledali čuvenu domaću seriju „Bolji život“ u kojoj diva jugoslovenskog glumišta Svetlana Ceca Bojković briljira u ulozi majke Emilije Popadić, koja je po svemu sudeći služila kao uzor mnogim roditeljima.

 

Ceca Bojković vratila se na velika vrata u predstavi „Celo telo tu me boli“, koja će se 14. decembra odigrati u Teatru na Brdu. Ovoga puta Ceca ne glumi majku Violete (Lidija Vukićević) i Slobodana (Dragan Bjelogrlić), već četrdesetogodišnjaku Velimiru Velju, kog zovu Sava, razočaranog u život.

 

Slična uloga Bojkovićeve, ali po svemu sudeći drugačija, jer je Velimirova majka znatno dominatnija i istrajna u nameri da sina jedinca izbavi iz stanja depresije u koje je upao.

 

Velja je posao na Matematičkom fakultetu zamenio sedenjem kod kuće i prezirom prema spoljnjem svetu koji ne razume i u kojem se ne snalazi. Kada jednog jutra, zbog instrukcija iz matematike, u njihovu kuću ušeta mlada i ambiciozna Stana, pevačica na početku karijere, koja savršeno razume pravila sveta u kojem živi, Veljin život i život njegove majke poprimaju dramatične obrte, uz obilje komičnih situacija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teatar na brdu (@teatarnabrdu)

Nakon ovog jutra ništa više neće biti isto u životima glavnih junaka. U ulozi majke je Svetlana Ceca Bojković, Radovan Vujović je u ulozi sina Velimira, dok mladu pevačicu Stanu igra Andrijana Oliverić.

 

Komad je nastao po motivima Lekcije, Ežena Joneska, i priča jednu apsurdnu priču o našem vremenu koje se, po mnogo čemu može nazvati – vreme apsurda.

 

Iako se čini kao gotovo dnevno-politički aktuelna, ova priča zahvata probleme koji su stari koliko i ljudski rod. Društvo tone u greh i prostakluk, bez obzira što se određeni delovi društva, nazigled, snažno opiru tome. Publika će prepoznati događaje i karaktere iz svoje okoline, smejaće se i podsmevati onima na sceni, ali će moći i da oseti sebe kao deo tog problema.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište