fbpx

header

„ĆAO SVIMA“ u Dorćol platzu 6. decembra

Reflektor teatar i Dorćol platz predstavljaju vam nešto sasvim inovativno – predstava koja traje čitav dan. Ne brinite, neće vam oduzeti mnogo vremena, niti će vas omesti u drugim dnevnim obavezama, već ćete imati prilike da je pratite putem mobilnih uređaja.

 

Predstava „Ćao svima“ osmišljena je u dve faze.

 

Prva faza je virtuelna. Zahvaljujući novim medijima, internetu i pametnim telefonima predstava traje tokom čitavog dana – na vašim telefonima i društvenim mrežama. Nakon što se prvi deo predstave izvodi uz pomoć mobilnih telefona i interneta, drugi deo izvodi se uživo, u prostoru izvođenja. Svi delovi predstave su interaktivni, pa ćete imati prilike da glasate i postavljate pitanja likovima predstave.

 

Predstava „Ćao svima“ bavi se fenomenom influensera, kao najpoželjnijeg i najpopularnijeg zanimanja u svetu.
Šta rade influenseri i kako to rade? Kako izgleda njihovo radno vreme? Kakva su njihova radna prava? Koje kompetencije i znanja su potrebna za bavljenje ovim poslom? Šta su izazovi sa kojima se influenseri suočavaju u svom radu? Da li je ovo zanimanje samo trend ili je najava trajne transformacije sfere rada?

 

Postoji li sloboda, tamo gde nema privatnosti? Da li popularnost donosi slobodu ili je oduzima? Samo su neka od pitanja.
Tako je “Ćao svima” predstava o mladim ljudima, ovde i danas.

 

A KAKO JE PREDSTAVA NASTALA:

 

Predstava je zapravo nastala kao višemesečni društveni eksperimet. Idejni tvorci su kreirali nekoliko fiktivnih influensera, otvorili njihove profile i u periodu od četiri meseca živeli njihove živote na Instagramu.

 

Iza svakog od likova ove predstave, stoji tim koji čine glumci, dramaturzi, producenti, videografi, fotografi i stručni saradnici. U toku procesa rada na predstavi, svaki tim je svakodnevno kreirao i delio sadržaje i sklapao saradnje sa različitim brendovima, s ciljem da stigne do što većeg broja pratilaca.

 

Tokom predstave, imate priliku da upoznate influensere i glasate za onog čija vam se priča, teme i stil, najviše dopadaju. Na svakoj predstavi, biće proglašen pobednik ili pobednica, a ko će to biti – zavisi od vas i vaših glasova.

 

Sigurno se pitate kako funkiconiše izvođenje predstave u virtuelnom svetu?

 

Kada kupite karte za predstavu „Ćao svima“ putem interneta (online), imaćete prilike da ostavite vašu e-mail adresu. Dobićete mejl sa instrukcijama i linkom za formular u kojem ćete navesti broj telefona i link ka vašoj Instagram stranici. Zahvaljujući ovim podacima, bićete u mogućnosti da komunicirate sa likovima iz predstave na dan izvođenja.
Na dan izvođenja svi će biti dodati u Viber grupu, gde će komunicirati sa ekipom predstave. Tokom dana imaćete prilike da razgovarate sa likovima, a na samom izvođenja predstave, biće vam neophodan telefon za interakciju.

 

Po zvaršetku predstave, vaši podaci se brišu i produkcija predstave se obavezuje da ih neće koristiti u druge svrhe.
Ukoliko deo publike želi da učestvuje u samom čini izvođenja, iako je predstavu moguće pratiti samo na ovaj način, propustiće veoma bitan deo. Takođe, za isti novac, dobićete mnogo manje sadržaja, pa se preporučuje da budite prisutni tokom čitavog dana na mreži.

 

O likovima:

 

ZORAN JANUŠEVIĆ JUNI je šminker, umetnik i make-up influenser. Za sebe kaže da je jednorog.

 

Njegov make up studio zove se “Uniglow” upravo zbog unikorna, koje obožava. Šminkanje je usavršavao u Italiji, gde i sada često radi. Živi na liniji Beograd-Rim. Jedan je od prvih youtuber-a u Srbiji, a najpoznatiji je po videu, u kom se javno autovao svojoj publici, kao gej. Nakon ovog videa, ugasio je YT kanal, da bi se posle nekoliko godina vratio na instagram, kao make-up artist i influenser neobične estetike i stila. Veruje u slobodu i ljudska prava. Zalaže se za prava LGBTQ+ populacije, protiv neukusa i malograđanštine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @uni___glow

 

TAŠA DAČIĆ je tattoo umetnica iz Bloka. Ona je trening manijak i adrenalin džanki. Takođe, Taša je i mama devojčice Zore. Živi zdravo, voli prirodu, puno trenira i vodi tattoo studio TAČKA. Hrani se veganski. Obožava ekstremne sportove i avanture. Odrasla je u Bloku, tu živi i kaže da će tu ostati zauvek. Promoviše zdrave stilove života i bori se protiv eksploatacije dece na internetu, tetoviranja maloletnih lica i zagađivanja prirode. Poznata po fitness challenge serijalu #dižidupe

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara 🌍 (@tasha.tachka)

 

EJT O EJT aka 8o8 ili EL PADRE je umetnik, influenser i aktivista. Bavi se istraživanjem i dizajnom zvuka, muzikom i aktivizmom. Zalaže se za prava dece koja žive i rade na ulici, a poznat je po učešću u brojnim humanitarnim akcijama. Na instagramu, prepoznaju ga kao prvog ASMR umetnika, u Srbiji. Pokrenuo je serijal #asmrs, u kom testira kako zvuče domaći proizvodi. Kako zvuči mljackanje poznatih grickalica proizvedenih u Srbiji i slično. Takođe, promoviše urbane modne brendove. Odrastao u Švajcarskoj i Srbiji, pa i danas živi i radi između Bazela i Beograda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EjtOEjt (@el.8o8)

 

NEDA MATIĆ je influenserka i digitalna kreatorka, najpoznatija kao party-coach. Njena tema je žurka i zato uvek promoviše najbolje žurke, najbolja mesta za izlaske, DJ-eve, svirke i festivale. Takođe, bavi se modom, a nedavno je lansirala i svoj brend naočara za sunce #nedamise. Nedina omiljena boja je roze (roze nije boja, već stav), a u niši lifestyle, beuty and fashion influenserki, ističe se po svom drskom stavu i neponovljivoj energiji. Gde je Neda, tu je žurka, braćo i sestrice!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neda Matić (@neda___ne.da)

 

Predstavu pogledajete 6. decembra u “Dorćol platzu” s početkom u 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište