fbpx

header

“Buba u uhu” u KPGT

Buba u uhu

Najdugovečnija, a može se reći i najkultnija srpska predstava “Buba u uhu” reditelja Ljubiše Ristića, biče izvedena 9. jula u 21 sat, u КPGT-u, u Staroj šećerani, u Radničkoj 3, na Čukarici.

 

Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“

 

U predstavi igraju Lazar Jovanov, Lazar Jovanov, Mihailo Perišić/ Milan Pelivanović, Vojislav Tomić/ Uroš Stefanović, Uroš Novović, Ognjen Petković/ Stefan Milivojević, Ana Кostovska, Nikola Marković, Zoltan Pletl/ Uroš Stefanović, Obrad Radulović, Sonja Leštar/ Marina Rakić, Tašana Adamović/ Dejana Džinić, Vanja Halupa/ Jelena Žarković i Marina Rakić/ Anisja Gavrilović.

 

Pre 51 godinu, 7. juna 1971. godine, održana je beogradska premijera Fejdoove „Bube u uhu“. Ova predstava zadržala se 44 godine na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izvedena je više od 1.600 puta i videlo ju je preko milion gledalaca. I pored toliko izvođenja u svetu, a i kod nas, ova vrcava predstava i dalje budi inspiraciju kod mladih umetnika КPGT-a, koji sa nekom novom vizijom grade ovaj brend zvan “Buba u uhu”

 

„Buba“ je ujedno i sećanje i poštovanje za sve iz prve podele kojih više nema: Bojan Stupica, Marjan Lovrić, Zorica Šumadinac, Slobodan Đurić, Moris Levi, Marko Todorović, Branko Milenković, Vladislav Lalicki, Duško Čeklić, Nikola Simić, Vlasta Velisavljević i Lane Gutović.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište