fbpx

header

Besplatne predstave za decu u pozorištu Teatrijum ovog vikenda

Teatrijum

Na sceni pozorišta Teatrijum u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja ovog, a i svakog narednog vikenda u julu i avgustu najmlađi posetioci će moći da besplatno pogledaju razne dečje predstave.

 

Ove subote i nedelje 09. i 10. jula od 11h igraće se predstava „Koliko zrnaca do šaha?“ koja je premijerno izvedena pred punim gledalištem 02. jula.

 

Predstava je rađena po tekstu i u režiji Mirjane Ilić, a šu njoj igraju Luka Sević, Milan Bobić, Vladan Gajović i Marina Gava. U predstavi će uživati deca svih uzrasta, ali i njihovi roditelji, mada je pre svega namenjena mlađim razredima osnovne škole.

 

 

Tekst i režija: Mirjana Ilić


Koliko zrnaca do šaha?


Subota 09. i nedelja 10. jul od 11h

 

Igraju: Luka Sević, Milan Bobić, Vladan Gajović i Marina Gava

 

Mnogi značajni, mudri i dobri ljudi koji su zadužili čovečanstvo svojim radom, idejama i plemenitošću bili su veliki ljubitelji šaha.

 

Šta je šah? Odakle potiče? Kako se igra? Na koji način razvija čoveka? Kako zbližava ljude…? Na ova pitanja pokušali smo odgovoriti našom zabavnom i edukativnom predstavom. Sa ljubavlju smo je osmislili kako bismo zainteresovali što više mališana za svet crno-belih polja, na kojima se i život uči.

 

POZORIŠTE TEATRIJUM:

 

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića. Uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad. Upravnik i jedan od osnivača pozorišta je glumac Vladan Gajović, a u osnivanju je učestvovala i glumica Vesna Stanković.

 

Pozorište je prošle godine imalo vrlo uspešnu „nultu“ sezonu u kojoj je odigrano čak 50 predstava. Ove godine je „prva“ sezona otvorena 01. jula. Planirano je oko 80 predstava koje će se igrati skoro svako veče tokom jula i avgusta, a ove sezone novina je dečji program.

 

Svakog vikenda u 11h igraju se predstave za decu, a ulaz je potpuno besplatan za sve, zahvaljujući podršci fondacije „Alek Kavčić“. Više o predstavama možete saznati na sajtu teatrijum.rs.

 

U nastavku možete da pogledate repertoar dečjeg programa za jul:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište