fbpx

header

Beogradska premijera predstave “Smrt i devojka” u Bitef teatru

U četvrtak, 28. juna, održaće se beogradska premijera predstave “Smrt i devojka” u Bitef teatru, sa početkom u 20 časova.

 

Režiju potpisuje Nikola Ljuca, a u predstavi su protagonisti: Paulina Salas, Tamara Krcunović; Dr. Miranda: Milan Marić; Gerardo, Miloš Timotijević;

 

„Smrt i devojka” je redak primer psihološkog trilera na sceni. Osveta, seks, manipulacije su teme koje tekst istražuje na intenzivno uzbudljiv način. Lične drame i preispitivanja koje troje junaka doživljavaju je ono što ostavlja na publiku najveći utisak, dok se tokom 90 minuta trajanja predstave stalno pitamo kome od njih troje da verujemo.

 

Tekst je napisan 1991. godine, proizveden je u Royal Court Theatre, a zatim, u režiji Majka Nikolasa i na Broadway-u sa premijernom podelom – Glen Klouz (Paulina), Džin Hakman (Dr. Miranda) i Ričard Drajfus (Paulinin suprug, Gerardo).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Šaran (@mariosaran)

 

Pre nego što je postao svetski poznat pisac, Dorfman je sebe pozicionirao kao disidenta i profesora političke teorije. Sa svojim dramskim prvencem, Dorfman uspeva da spoji naizgled nespojivo, politički teatar i Broadway.

 

Posebnost ovog teksta je preklapanje visoko političko i društveno angažovane teme sa žanrovskim konvencijama psihološkog trilera, koji je mamac za publiku.

 

Paulina, bivša politička aktivistkinja, je ubeđena da je slučajni gost u vikendici njenog muža zapravo čovek koji ju je davno, mesecima zlostavljao i silovao u korist bivšeg režima. Ona ga zarobljava, vezuje i pokušava da natera da prizna šta je radio, dok paralelno testira poverenje i razumevanje svog muža, koji je inače advokat za ljudska prava.

 

Ne propustite predstavu “Smrt i devojka” 28. juna u Bitef teatru.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište