fbpx

header

„Zaljubljeni Šekspir” – predstava koja vraća osmeh na lice

bdp-predstava-zaljubljeni-šekspir

Prva premijera BDP-a, “Beogradskog dramskog pozorišta”, u 2022. godini, zakazana je već za 26. mart. Najnovija priča koja će se dočarati na sceni pozorišta nosi naziv “Zaljubljeni Šekspir”, u režiji Ane Tomović.

 

Probe za ovu predstavu uveliko su u toku, preciznije od decembra prošle godine, a njeno izvođenje obeležiće performansi izvrsnih glumaca. U novoj BDP predstavi igraju: Luka Grbić, Aleksandar Vučković, Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović Trojpec, Stanislava Nikolić, Paulina Manov, Dragana Varagić, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Alač, Marko Todorović, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović, Miloš Lazarov, Aleksandar Jovanović, Milan Zarić, Nikola Malbaša i Nenad Gvozdenović.

 

Predstava je bazirana na romantičnoj komediji “Zaljubljeni Šekspir” sa Gvinet Paltrou i Džozefom Fajnsom u glavnim ulogama, pri čemu je film nagrađen sa čak sedam Oskara. Domaća adaptacija radi se u saradnji sa produkcijskom kućom “Disney Theatrical Productions” i “Prospot doo” iz Slovenije na čelu sa Jurijem Frankom. Kako on ističe, ovaj BDP projekat je dobio licencu ni manje ni više nego od kompanije Disney, što je veliki uspeh u samom startu.

 

“Vrlo su striktni kad proveravaju pedigre onih kojima će dati licencu. Bili su oduševljeni da rade s nama“, navodi Franko.

 

Komad je smešten u 1593. godinu kada je čuveni Šekspir još uvek bio anoniman i nepoznat književnom svetu i šire, objašnjava rediteljka Tomović i dodaje: “nadamo se da ćemo s ovom predstavom ljudima vratiti osmeh na lice”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište