fbpx

header

Atelje 212 priprema komad ”Drama o kraju sveta“

Mnogo puta smo čuli u skorije vreme da izgleda “da se sprema kraj sveta”. Kolektivni osećaj da zaista dolazi do kraja sveta sve je jače, kada čitamo katastrofične vesti i gledamo ratove uživo, kada smo izloženi nepoznatim virusima i novim pandemijama, kada nam se čini da su socijalne razlike sve veće.

 

U prilog tome pozorište “Atelje 212” počelo je sa pripremama predstave „Drama o kraju sveta“ po teksu Olge Dimitrijević koja će ujedno i režirati komad.

 

Drama o kraju sveta bavi se pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, i osećanja kraja sveta. Autorski projekat nastao je po drami Olge Dimitrijevicć, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija, od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

 

Digitalna-čitaonica

Atelje 212

 

“Savremeni svet je prožet osećajem bezizlaznosti i nemogućnosti promene. Predstava pokušava da zamisli drugačiji kraj, i zato se bavi gorućim pitanjem današnjice – iako nazvana Dramom o kraju sveta, ona zapravo pokušava da ocrta političko-emocionalni horizont njegovog spasa u kojem glavnu ulogu igraju žene i priroda – rekli su iz “Ateljea 212”.

 

U predstavi igraju : Dragana Đukić, Jelena Ilić, Jovana Gavrilović, Katarina Žutić, Marta Bjelica.

 

Premijera predstave je planirana početkom juna u sklopu BELEF-a ,a život predstave nastaviće se od septembra na maloj sceni “ Petar Kralj“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište