fbpx

header

Atelje 212 priprema dve nove predstave: “Amsterdam” i “Luna Park”

atelje-212-dve-nove-predstave

Pozorište “Atelje 212” ulazi u novu godinu sa velikim “zalogajima” – dva pozorišna komada koji će biti umetničke novine na repertoaru, kako se pretpostavlja u martu, ili kasnije tokom godine.

 

Predstava koja se čekala 15 godina konačno pred publikom

 

 

Nova predstava izraelske autorke Maje Jasur Arad, koja će nositi naziv “Amsterdam”, biće prvo izvođenje tog naslova na srpsko-hrvatskom govornom području. Prvu probu “Atelje 212” organizovao je 15. novembra prošle godine, pri čemu je za režiju zadužena Iva Milošević, a igraju mladi talenti: Marko Grabež, Dejan Dedić, Ana Mandić i drugi. Za ovaj pozorišni komad, autorka je dobila i nagradu za dramski tekst 2018. u Berlinu, a njena dela su generalno izvođena širom sveta, i to na kineskom, engleskom, francuskom, poljskom i nemačkom jeziku. Od ove godine – i na srpskom.

 

 

Dramu “Luna Park”, autorke Jelene Kajgo, koja je ujedno i direktorka “Bitef Dance Company”, adaptira naša rediteljka Milica Kralj za izvođenje na sceni “Atelje 212”. U ovom komadu, čija je prva proba bila 24. decembra, igraju Dara Đokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović i Teodor Vinčić. Posebno zanimljivo je vreme radnje, jer nam “daje zadatak da osmislimo našu budućnost sagledavajući ono što danas živimo”, navodi Milica Kralj.

 

Adligat: kročite u kuću sa dva miliona knjiga

 

U 2021. godini, pozorište “Atelje 212” je svakako imalo izuzetno zapažena izvođenja uključujući i premijere predstava: “Ova će biti ista” Staše Bajac, “64” Tene Štivičić, “Sin” Florijana Zelera, “Balkan Bordello” i “Pristanak” Nine Rejn. Bez sumnje, i u novoj godini nas čekaju sjajna dramska dela, a trenutno dostupan repertoar pogledajte ovde.

 

 

Koji nas još događaju očekuju u predstojećem periodu? Pratite sve informacije na Rebelgrade portalu!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište