fbpx

header

“Bokeški D-mol” ponovo pred beogradskom publikom

Nova verzija čuvene drame epohe “Bokeški D-mol” Stevana Koprivice, ponovo u režiji Milana Karadžića, premijerno će biti izvedena 12. decembra u produkciji „Boško Buha”, a na njihovoj trenutnoj sceni Teatra Vuk u Beogradu.

 

Antologijska predstava prvi put je izvedena pre dvadeset godina, kako je često bila “na točkovima”, često je gostvala u Beogradu, i to u Ateljeu 212 i Beogradskom pozorištu, a u njoj su se proslavili glumica Jelena Đokić i poznati komilčar Andrija Milošević.

 

Kako predstava obiluje šarmantnim bokeškim naglaskom, interesantna je činjenica da su svi s lakoćom savladali govor tipičan za Boku Kotorsku, sem čuvene Mileni Dravić, koja je igrala u prvoj postavi predstavi, kojoj je to bilo izazov.

 

Vešto napisana melodrama govori o ljubavi dvoje mladih – mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mestu i u pogrešnom vremenu.

 

U novom čitanju tog romantičnog komada o dvoje (ne)suđenih ljubavnika, poput Romea i Julije, koji se sreću u veoma osetljivo vreme, igraju – Anja Pavićević, Dejan Lutkić, Andrijana Oliverić, Luka Grbić, Marko Pavlović, Jana Bjelica, Lenka Petrović, Miloš Vlalukin, Nemanja Oliverić, Branislav Platiša.

 

Mlada glumica Anja Pavićevič, poznata iz filma i mini serije „Ime naroda“ (2020) Darka Bajića, ovde tumači glavnu žensku ulogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Lutkic (@dejan_lutkic)

 

Reditelj Milan Karadžić zadovoljan je što se “Bokeški d-mol” vraća u život i to u Beogradu.
„Predivan je tekst Stevana Koprivice, sjajno napisane uloge, gde se vešto kombinuje humor i tragične note. Želim da moj teatar „Boško Buha“ gde sam reditelj već 30 godina, ima jedan pravi hit, a to će biti ova predstava“, siguran je Karadžić, te otkrio da je link Banda, čuvenog trgovca iz Boke, trebalo da igra, sada već pokojni glumac, Nenad Nenadović, kog sada igra Miloš Vlalukin.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište