fbpx

header

„Adresa Svemir – nekoliko poruka“ u Bitef teatru

Adresa Svemir

10. maja na daskama Bitef teatra biće izvedena predstava “Adresa Svemir-nekoliko poruka”, rađen po tekstu Volframa Loca, s početkom u 20 časova.

 

Za rediteljku Anju Sušu ovaj komad ima sentimentalnu vrednost, jer posle 10 godina ponovo režira za ovaj teatar.

 

„Soja Jovanović – snovi u boji’’ multimedijalna izložba

 

Predstava ,,Adresa svemir – nekoliko poruka” je neosporno scenski inspirativan pokušaj da se prikaže potraga za smislom postojanja u naizgled besmislenoj stvarnosti našeg sveta.

 

Suša izdvaja i da je to prvi tekst Volframa Loca za koji je momentalno dobio nekoliko najvećih nemačkih priznanja uključujući i Klajstovu nagradu za dramske pisce, a zanimljivost je da se i Klajst pojavljuje kao jedan od likova u sopstvenom tekstu.

 

-Adresa Svemir nije moj prvi susret sa čudesnim i prostranim univerzumom Wolframa Lotza. Pre nekoliko godina sam imala tu sreću da režiram njegov tekst Urnebesna tama u Gradskom pozorištu u Helsingborgu u Švedskoj. Posle prve replike koja se nalazi u uvodu teksta (Adresa Svemir – nekoliko poruka): „Drkadžije, nalazimo se u eksploziji!“ – bilo mi je jasno da ću ga jednog dana, čim se ukaže prilika, sigurno režirati. Nisam se previše opterećivala razmišljanjima o tome kada i gde će to biti, mada sam, potajno, priželjkivala da to, ipak, bude u Beogradu.“

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BITEF TEATAR (@bitefteatar_)

 

Benjamin Fjelman je radio dizajn svetla, osvetljenjem je želeo da prikaže mizeriju i bedu učesnika i njihovog pokušaja da konstantno proizvedu zabavu i razonodu, pokušaja koji je unapred osuđen na propast.

 

Maja Mirković je radila kostime, muziku Igor Gostuški, scenski pokret Damjan Kecojević, dok je tekst prevela Bojana Denić.

 

Glavni prostagonisti predstave su: Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć, Milica Sužnević.

 

Osim na blagajni Bitef teatra karte možete kupiti i online: https://prodaja.bitef.rs/ ili rezervisati na broj telefona: +381 69 899 24 00 (od 10.00 do 14.00 sati i od 18.00 do 20:00 sati).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište