fbpx

header

„Adresa Svemir – nekoliko poruka“ u Bitef teatru

Adresa Svemir

10. maja na daskama Bitef teatra biće izvedena predstava “Adresa Svemir-nekoliko poruka”, rađen po tekstu Volframa Loca, s početkom u 20 časova.

 

Za rediteljku Anju Sušu ovaj komad ima sentimentalnu vrednost, jer posle 10 godina ponovo režira za ovaj teatar.

 

„Soja Jovanović – snovi u boji’’ multimedijalna izložba

 

Predstava ,,Adresa svemir – nekoliko poruka” je neosporno scenski inspirativan pokušaj da se prikaže potraga za smislom postojanja u naizgled besmislenoj stvarnosti našeg sveta.

 

Suša izdvaja i da je to prvi tekst Volframa Loca za koji je momentalno dobio nekoliko najvećih nemačkih priznanja uključujući i Klajstovu nagradu za dramske pisce, a zanimljivost je da se i Klajst pojavljuje kao jedan od likova u sopstvenom tekstu.

 

-Adresa Svemir nije moj prvi susret sa čudesnim i prostranim univerzumom Wolframa Lotza. Pre nekoliko godina sam imala tu sreću da režiram njegov tekst Urnebesna tama u Gradskom pozorištu u Helsingborgu u Švedskoj. Posle prve replike koja se nalazi u uvodu teksta (Adresa Svemir – nekoliko poruka): „Drkadžije, nalazimo se u eksploziji!“ – bilo mi je jasno da ću ga jednog dana, čim se ukaže prilika, sigurno režirati. Nisam se previše opterećivala razmišljanjima o tome kada i gde će to biti, mada sam, potajno, priželjkivala da to, ipak, bude u Beogradu.“

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BITEF TEATAR (@bitefteatar_)

 

Benjamin Fjelman je radio dizajn svetla, osvetljenjem je želeo da prikaže mizeriju i bedu učesnika i njihovog pokušaja da konstantno proizvedu zabavu i razonodu, pokušaja koji je unapred osuđen na propast.

 

Maja Mirković je radila kostime, muziku Igor Gostuški, scenski pokret Damjan Kecojević, dok je tekst prevela Bojana Denić.

 

Glavni prostagonisti predstave su: Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć, Milica Sužnević.

 

Osim na blagajni Bitef teatra karte možete kupiti i online: https://prodaja.bitef.rs/ ili rezervisati na broj telefona: +381 69 899 24 00 (od 10.00 do 14.00 sati i od 18.00 do 20:00 sati).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište