fbpx

header

20 godina od igranja predstave “Bordel ratnika”

Prošlo je dve decenije od prvog igranja predstave “Bordel ratnika”, prvi put izvedene u praznoj zgradi koja je tek dobijala funkciju Muzeja 25. maja 2001. godine, a ovim povodom sutra od 18 časova biće organizovan i razgovor sa autorima, glumcima i saradnicima predstave.

 

Na kraju razgovora Centar za kulturnu dekontaminaciju predati dokumentaciju kultne predstave Muzeju Jugoslavije u amanet.

 

Čuvena predstava prvi put je izvedena 20. avgusta 2001. godine, a nakon toga je izvođena još svega deset puta, realizovana je u okviru jednogodišnjeg projekta Centra za kulturnu dekontaminaciju „Moderna – Srpski nacionalni identitet u XX veku“.

 

Igrana je u različitima prostorima prazne zgrade Muzeja 25. Maja, a nastala je na osnovu eseja antropologa Ivana Čolovića, kao i štiva raznih drugih autora.

 

 

U razgovoru će učestovati upravo politički antropolog, izdavač, pisac i autor knjige „Bordel ratnika“ Ivan Čolović, rediteljka Ana Miljanić, istoričarka i koautorka projekta „Moderna – Srpski nacionalni identitet u XX veku“ u okviru kojeg je predstava realizovana Branka Prpa, autor scenskog dizajna predstave Branko Pavić, kompozitor Vladimir Pejković i asistenti režije Bojan Đorđev i Siniša Ilić.

 

 

Biće prisutni i glumci iz kultnog komada: Vladislava Đorđević, Aleksandar Đurica, Jelena Ilić, Nataša Marković, Marija Opsenica, Miloš Timotijević…

 

Na tribini će biti prikazani i digitalizovani materijali i snimci predstave, delovi TV filma „Zidanje Bordela ratnika“ (B92, 2001), kao i fotografije umetnice Vesne Pavlović i dokumentovana sećanja na predstavu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište