fbpx

header

150. izvođenje mjuzikla MAMMA MIA na Terazijama!

MammaMia

U sredu 18. januara 2023. godine, mjuzikl Mamma Mia!  Pozorišta na Terazijama obeležiće svoje 150. izvođenje!

 

Premijera predstave inspirisana muzikom grupe ABBA, bila je 27. marta 2015. godine kao prvo izvođenje ovog naslova u ovom delu sveta. Do sada je preko 75 000 gledalaca pogledalo našu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na gostovanjima.

 

I dvadeset četiri godine nakon svetske premijere, Mamma Mia! je jedan od najpopularnijih naslova koji je pogledalo više od 65 miliona ljudi širom sveta. Predstava se izvodi na 16 svetskih jezika na svih šest kontinenata, a bila je višestruko nominovana za najprestižnije nagrade  (Tony, Grammy, Drama desk, Laurence Olivier…)

 

MammaMia

Foto: Dalibor Tonković

 

Terazijski mjuzikl Mamma Mia! rađen je u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot.

 

Glumica Jelena Jovičić, koja tumači ulogu Done, povodom nastupajućeg jubileja izjavila je:

 

Mamma Mia! je više od predstave. Ona je naše najbolje društvo, rame za plakanje, ponovno rođenje! Ona je fenomenalno osećanje sa kojim odlazite iz pozorišta nasmejani i napunjeni nekom čudnom pozitivnom energijom. Kada bih ukratko mogla da je opišem, rekla bih da je to predstava koja slavi život takav kakav jeste, sa svim svojim vrlinama i manama; život po meri običnog čoveka koji ne odustaje od sebe i sopstvenog viđenja ljubavi i slobode.

 

Slobodan Stefanović koji u predstavi tumači lik Sema, sa posebnim uzbuđenjem očekuje 150. izvođenje:

 

Mamma mia! je planetarni hit koji je svoje mesto, srećom, našao i kod nas u Pozorištu na Terazijama. Predstava donosi mnogo lepih trenutaka nama i publici, i presrećan sam što sam deo ekipe koja na najlepši način prenosi emociju ljudima koji vole naše pozorište. Neka nam je dugovečna, i na radost svih nas!”

 

MammaMia

Foto: Dalibor Tanković

 

Autorski tim predstave čine Jug Radivojević (reditelj), Slobodan Obradović (dramaturg), Vesna Šouc/Milan Nedeljković (dirigenti), Mojca Horvat (koreograf), Bojana Nikitović (kostimograf), Aleksandar Denić(scenograf).

 

Uloge: Milena Živanović / Iva Manojlović / Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić / Milena Vasić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković / Mina Lazarević, Ivana Knežević, Ivan Zablaćanski, Bojana Simeon, Barbara Milovanov, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida i drugi.

 

U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište