fbpx

header

15 godina od prvog izvođenja mjuzikla “Čikago” u Pozorištu na Terazijama

Pozorište na Terazijama ovog meseca obeležava 15 godina od kako je prvi put izveden muzikl u režiji Kokana Mladenovića i koreografiji Mojce Horhvat, a za veoma kratko vreme postao je hit i među beogradskom publikom.
Radnja mjuzikla ”Čikago” odigrava se u istoimenom ozloglašenom američkom gradu dvadesetih godina 20. veka. U središtu radnje je neodoljiva plavuša Roksi, neostvarena barska pevačica i žena koja je ubila svog ljubavnika, zato što nju ”niko ne sme da ostavi”!

 

Došavši u zatvor upoznaje poznatu barsku pevačicu, smeđokosu i zaista ”ubistvenu” Velmu (koja je ubila svoju sestru i muža kada ih je zatekla u preljubi) – kao i ostale zatvorenice, uglavnom ubice nevernih muškaraca. Velmu brani slavni advokat koga, prilikom preuzimanja odbrane zanima samo da li okrivljena ima 5.000 dolara za njegov honorar. Kada Roksi pristane na visinu njegovog honorara, on kreće u beskompromisnu manipulaciju, kako medija, tako i nje same…

 

Popularna pozorišna predstava ima dve postavke glumaca

 

Uloga glavnog lika, Roksi, od samog početka tumače Jelena Jovčić i Sloboda Mićalović. Poznatu Velmu Keli igraju Katarina Gojković i, od početka Ivana Knežević. Advokata sklonog manipulacijama od početka tumače Dragan Vujić Vujke i Ivan Bosiljčić. Ejmosa Harta u srpskoj verziji tumače Nikola Bulatović i Milan Antović, a mamu Morton pored Zinaide Dedakin, tumačila je Hana Jovičić, koju je nasledila Dušica Novaković.

 

Upečatljivu ulogu Meri Sunašce, tumačili su Nebojša Babić i Elizabeta Ćorevska koja i dalje igra ovu ulovu u Pozorištu na Terazijama.

 

Na svim predstavama, bez alternacije, već 15 godina u ulozi ceremonijal majstora publiku dočekuje Miroljub Turajlija.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište