fbpx

header

Pljačka vredna 200.000 dolara na setu serije „The Crown“

Serija-The-Crown-pljačka

Lopovi su ukrali rekvizite vredne više od 200.000 dolara sa seta serije „The Crown“. Iako pljačka neće uticati na proizvodnju, Netfliks je uputio molbu da ko god moće pomogne u vraćanju predmeta.

 

Odneto je preko 350 predmeta, uključujući repliku Faberžeovog jajeta, dedin sat, toaletni stočić, kristalno stakleno posuđe i srebrni i zlatni kandelaber.

 

– Možemo da potvrdimo da su antikviteti ukradeni i nadamo se da će biti pronađeni i bezbedno vraćeni. Zamene će biti nabavljene, nema očekivanja da će snimanje biti odloženo – rekao je portparol Netfliksa.

 

Kako bi sprečili prodaju ukradenih predmeta, studio je dao detaljan opis svih njih. Pljačka uključuje repliku Faberžeovog jajeta za carsko krunisanje iz 1897. godine, 12 kompleta srebrnih kandelabera, sedam zlatnih kandelabra, brojčanik sa sata dede Vilijama IV bez futrole, neke ruske verske ikone, deset srebrnih toaletnih stočića, pozlaćeno Kristalno stakleno posuđe i dekantere.

 

– Ukradeni predmeti nisu nužno u najboljem stanju i stoga imaju ograničenu vrednost za preprodaju. Međutim, oni su vredni kao delovi za britansku filmsku industriju – rekla je scenografkinja serije Alison Harvi.

 

Podsećamo, „The Crown“ će dobiti više sezona nego što je prethodno najavljeno, tako da će 6. sezona biti poslednja. U 5. sezoni, koju očekujemo, glavna glumačka postava će biti zamenjena kako se vreme sezone pomera.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

 

Imelda Staunton našla se u ulozi kraljice Elizabete II koju su prethodno igrale Olivija Kolman i Kler Foj. Za ulogu princeze Dajane zadužena je Elizabet Debicki, dok princa Filipa tumači Dominik Vest.

 

Peta sezona će se na platformi Nefliks naći u novembru 2022. godine.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište