fbpx

header

Pijanistkinja Kristiana Pegoraro u Madlenianumu

Kristiana-Pegoraro-koncert-2022

Italijanska zvezda klasične muzike, pijanistkinja Kristiana Pegoraro nastupa u Beogradu, tačnije u teatru Madlenianum.

 

U pratnji Orkestra Opere i teatra Madlenianum pod upravom dirigenta Lorenca Porcia, nastupiće 21. aprila na koncertu „Fantasia Italiana“.

 

Umetnici će svirati čuvene stavove, uvertire i intermeca italijanskih majstora u novim aranžmanima za klavir i orkestar. Dirigent će se predstaviti i jednom svojom kompozicijom „Dvanaesta noć – serenada za gudače“.

 

Pijanistkinju Kristianu Pegoraro Njujok tajms oslovljava kao „umetnicu najvišeg kalibra“. Svoju muzičku karijeru započela je kao čudo od deteta, debitujući sa 10 godina u Teatru Laudamo (Mesina), izvodeći Šopenova 24 preludija.

 

Od ranog detinjstva, Kristijana je dobila brojne nacionalne i međunarodne nagrade. To uključuje nagradu za najbolju klasičnu muziku u Pragu 1989. godine. Nagrada joj je dodeljena za „njenu sjajnu ličnost, snažan muzički temperament, majstorstvo fraze i izražajnu umetnost“.

 

Dana 22. marta 2021. njen video klip „Rain“, sa originalnom muzikom, debitovao je povodom „Svetskog dana voda“ Ujedinjenih nacija. Snimak je napravljen pod pokroviteljstvom UN i ušao je u njihovu zvaničnu galeriju.

 

Kristiana Pegoraro je autor knjige pesama „Itaka” i serije knjiga za decu zasnovanih na italijanskim operama. Njene pesme su objavljene u knjizi „Poeti Umbri Contemporanei“, objavljenoj na Svetski dan poezije.

 

Nastupala je na najprestižnijim scenama u Evropi, Sjedinjenim Državama, Južnoj Americi, Aziji i Australiji.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište