fbpx

header

Pet filmova koji su najveći favoriti za Oskara

Filmska industrija se polako oporavlja od globalne krize, napokon smo dobili toliko novih ostvarenja da gotovo ne znamo šta pre da gledamo.

 

Naredna 94. dodela Oskara zakazana je za 27. mart 2022., što je i više nego dovoljno da bismo se posvetili gledanju novih naslova i navijanju za svoje favorite. Jedno od logičnih pitanja koja se nameću su da li će Lejdi Gaga ponoviti Oskar, kao za ulogu u filmu „Zvezda je rođena“, ili će to ipak biti Kristen Stjuart koja se ovoga puta našla u ulozi Lejdi Di.

 

Ipak, nekoliko filmova se već izdvojilo i pretenduju da odnesu pobedu u različitim kategorijama.
Svemirska bajka „Dina“, tinejdžerska hronika s ukusom sedamdesetih „Licorice Pizza“, i nova verzija mjuzikla „West Side Story“ u režiji Stivena Spilberga postali su favoriti za holivudske nagrade koje će se dodeljivati u predstojećim mesecima, nakon što su u četvrtak nominovani u raznim samostalnim izborima filmske industrije.

 

Pored navedenih pojavila su se još dva filma, „Belfast“ i „The Power of the Dog“, koji su zaradili nekoliko nezavisnih nominacija.

 

Film “Dina” američki je epsko-naučnofantastični, reditelja Denija Vilneva, po scenariju Džona Spejtsa, Vilneva i Erika Rota. Film je treća adaptacija romana Dina.

 

 

„Licorice Pizza“ je američka komedija-drama koja govori o punoletstvu, a napisao ju je i režirao Pol Tomas Andreson. U filmu glume Alana Haim u njenom filmskom debiju, Kuper Hofman, Šon Pen, Tom Vejts, Bredli Kuper i Beni Safdi.

 

 

„West Side Story“ je američki mjuzikl, ljubavno-dramski, film iz 2021. godine, reditelja i koproducenta Stivena Spilberga, po scenariju Tonija Kušnera. Govori o tinejdžerskoj ljubavi Tonija i Marije, koji se zaljubljuju, uprkos tome što su pripadaju rivalskim uličnim bandama, a sve se dešava 1950-ih u Njujorku.

 

 

Belfast je britansko-irska drama-komedija o odrastanju, režisera i scenariste Keneta Brane. Film, koji je Brana opisao kao svoj „najličniji film”, usredsređuje se na detinjstvo jednog dečaka usred Nevolja u Belfastu, u Severnoj Irskoj, 1960-ih.

 

 

“The Power of the Dog” je vestern-drama koju potpisuje autorka i Oskarovka sa Novog Zelanda Džejn Kempion u svom prvom filmu nakon dvanaest godina. Radnja filma prati braću Burbank, Fila (Benedikt Kamberbač) i Džordža (Džesi Plemons), dobrostojeće kauboje koji žive na svom ranču u Montani I nedaćama koje ih zatiču.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište