fbpx

header

Osmo svetsko čudo Sukhishvili gostuju u Beogradu

Sukhishvili-balet-2022

Nacionalni balet Gruzije „Sukhishvili“ gostovaće u Kombank Dvorani. Folklorna grupa zadivljuje svet svojim jedinstvenim koreografijama kojima dočarava bogatstvo Gruzije i Kavkaza kroz tradicionalne narodne igre i običaje.

 

Prvu državnu i profesionalnu plesnu grupu u Gruziji, balet Sukhishvili, osnovali su Iliko Sukhishvili i Nino Ramishvili. Oni su tvorci osobenog baleta koji zahteva ozbiljnu fizičku i psihičku obuku igrača.

 

Tradicionalna igra obuhvata koreografiju izuzetne kompleksnosti, kao i umeće sa mačem i nožem. Sastoji se od bezbroj trikova, padova na kolena, sa autentičnim kostimima.

 

Od osnivanja, „Sukhishvili“ je gostovao na svih pet kontinenata, a gledalo ih je na desetine miliona gledalaca. Gruzijski nacionalni balet predstavio se u Albert holu, Koloseumu, Metropoliten operi, Medison skver gardenu i brojnim drugim poznatim mestima.

 

Čuvena Milanska skala ugostila ih je 1967. godine. To je bilo prvi i jedini put da jedna folklorna grupa dobije priliku da nastupi u ovom hramu operske i baletske umetnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nn. 🔅 (@ninijaniashvili_)

 

Gruzijski nacionalni balet Suhišvili osnovali su Iliko Suhišvili i Nino Ramišvili 1945. godine. Svake godine tim izvodi oko 300 radnji. 100 plesača, 2.500 unikatnih kostima, orkestar i veličanstvena egzotična koreografija oduševiće publiku smelim plesovima sa elementima akrobacije i borilačkih veština.

 

Muškarci plešu sa neverovatnom preciznošću, a žene se kreću glatkom milošću anđela. Spoj hrabrosti i gracioznosti čini program apsolutno nezaboravnim i drugačijim od ostalih.

 

Zbog toga kritičari priznaju gruzijski nacionalni balet Suhišvilija kao „osmo svetsko čudo” i „jedinstveni fenomen”.

 

Plesni spektakl zakazan je za 9. april. Cena karte zavisi od zone, a mogu se kupiti na sajtu Tickets.rs. Ulaznice koštaju: Gold zona – 7.000, Zona 1 – 6.000, Zona 2 – 4.700, Zona 3 – 3.500, Loža – 4.700, Loža – 3.500 i Loža – 2.500 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište