fbpx

header

Novi datum za premijeru predstave „Alisa u zemlji strahova“ u JDP

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

 

Nakon dva otkazivanja, poznat je novi termin premijernog izvođenja predstave „Alisa u zemlji strahova“ Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog. To je 3. februar, na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tekst je predstave je inspirisan epizodama iz čuvene knjige „Alisa u zemlji čuda“ Luisa Кerola, a Eva Mahkovic ga je pisala isključivo za JDP.

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

Glavna tema odrasle Alise je vreme koje teče, iako svet već odavno ne pruža ni približno ono što je generaciji bilo obećano kao nešto što se podrazumeva: „Кad budete veliki, moći ćete sve“. Sada je i to da se bude bilo šta – veoma teško. Tako su brojni likovi „Alise u zemlji strahova“ odrasle mlade devojke koje proticanje vremena posebno obeležava: dosta dugo sam na ovom svetu, iskoristila sam svaku priliku (kako je trebalo), a skoro za sve je već prekasno.

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Denis Murić. Scenografiju potpisuju Numen/For use i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Foto: Nebojša Babić

U autorskom timu su scenografkinja Vanja Magić, kostimografkinja Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak, dok scenski govor potpisuje Ljiljana Mrkić Popović.

Foto: Nebojša Babić

Prvo izvođenje je bilo planirano za 22. decembar, ali je to pomereno za 15. januar kada je odmah nakon konferencije za medije premijera otkazana. Reprizna izvođenja komada „Alisa u zemlji strahova“ na repertoaru su 6. i 10. februara.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište