fbpx

header

Nove knjige koje treba da nabavite što pre

Izdavačka kuća Arete vam predstavlja novo, dugoočekivano izdanje „Dnevnik genija, Salvador Dali“.

 

Ovaj dnevnik, nesvakidašnji koliko i njegov autor, upoznaće vas sa svakodnevnim životom Salvadora i Gale u periodu od 1952. do 1963, koji je proučavaocima Dalijevog dela poznat i kao period nosoroga.

 

Za razliku od Tajnog života Salvadora Dalija, u Dnevniku genija vidimo Dalija kao već zrelog čoveka i proslavljenog umetnika koji se često osvrće na put koji je prešao i nudi korisne, ali veoma ekscentrične, savete mladim umetnicima.
Kroz Dnevnik genija i autorova iskrena, pronicljiva i povremeno šokantna zapažanja o umetnosti i društvu, naučićete mnogo o filozofiji iz Dalijevih slika, ali i o tome šta čini jednog genija.

 

Nema sumnje da ovu knjigu sa pravom zovu jednim od najvažnijih tekstova nadrealizuma.

 

„Svako jutro, kad se probudim, doživljavam vrhunsku radost. Danas, po prvi put, otkrivam da je uzrok radosti to što sam Salvador Dali i pitam se, pun iščekivanja, kakvo će čudo ovaj Salvador Dali danas proizvesti. I svaki dan mi je sve teže da shvatim kako drugi ljudi mogu da žive, a da nisu Gala ili Salvador Dali.“

 

Foto: Arete

 

Asertivna žena, Stanli Felps i Nensi Ostin.

 

Ova knjiga, napisana još 1975, ali nikada aktuelnija, doživela je četiri izdanja i pomogla čitavoj jednoj generaciji žena da precizno i glasno izrazi svoje ideje i želje.

 

Stanli i Nensi u njoj hrabro govore o asertivnosti na radnom mestu i u ličnim odnosima, ali i o seksualnom uznemiravanju i nasilju u porodici.

Ovaj izvanredan priručnik za žene prepun je primera iz života, vežbi i saveta za komunikaciju sa saradnicima, ljubavnicima, porodicom, prijateljima i strancima.

 

Foto: Arete

 

Asertivna žena raskrinkava prevaziđene mitove i stereotipe o ženama kao previše emocionalnim bićima i daje nam nove alate da se uzdignemo iznad njih.

 

Napisana lako čitljivim, optimističnim, motivacionim i povremeno duhovitim stilom, sa toplim, ličnim i praktičnim uputstvima za svaku ženu koja želi da poboljša sebe, “Asertivna žena” nam pomaže da donesemo prave izbore u komunikaciji i suočimo se sa novim izazovima i promenama u svom životu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište