fbpx

header

Nikita Mihalkov gost SANU: Кrajem februara pristupna beseda

SANU

Čuveni Ruski reditelj Nikita Mihalkov krajem februara ili početkom marta održaće pristupnu besedu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU).

 

Akademik Zoran Popović je rekao da bi proslavljeni filmski mag trebao da prilikom dolaska u Beograd na FEST govori u SANU.

 

-Budući na uslove u kojima se živi još postoje neke nedoumice oko datuma dolaska Nikite Mihalkova. Velika je verovatnoća da će se to desiti, ali ne možemo da tvrdimo sto posto. Očekujemo do kraja nedelje dopis da se to definiše – kazao je Popović.

 

Nikita Mihalkov je jedan od najpoznatijih ruskih filmskih autora i glumaca. Učio je glumu u dečjem studiju Moskovskog umetničkog teatra i kasnije u Šukinovoj školi Vahtangovog pozorišta. Glumio je i u mnogim filmovima, a kao reditelj potpisao je pregršt filmova od kojih su najpoznatiji „Oči čornije“ (1987), „Urga“ (1992) i „Varljivo sunce“ (1994).

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište