fbpx

header

Nastupom Pabla Rosija najavljeno 10. izdanje festivala ArtLink

Koncertom ansambla “Janoška“ sa festivalskim koncertom, 25. juna biće otvoreo jubilarno deseto izdanje muzičkog festivala „ArtLink“.

 

Uz umetničku direktorku manifestacije Jovanku Višekrunu Janković na susretu sa medijima u Rezidenciji ambasadora Brazila u Beogradu prisustvovao je i Pablo Rosi, koji je 24.2.2022. uveče u Velikoj Sali Ruskog doma održao koncert “Pablo Rosi i prijatelji”.

 

 

„Srećan sam što sam ponovo kod vas u Beogradu, u Srbiji, zemlji koja je veoma bogata kulturom. Divno je da smo se svi danas ovde okupili da zajedno počnemo novu muzičku priču. Ponekad manje imamo vremena za razgovor i reči, zato je najbolje danas da vam sviram, i to dela brazilskih autora savremenika, kao lepe komade da sa njima započnemo dan“, izjavio je Rosi.

 

Nastup Pabla Rosija na ovom festivalu simbolično će obeležiti 200 godina od nezavisnosti Brazila.

 

 

Pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor „ArtLink“ festivala najavila je i druge umetnike i programe za predstojeće, 10. izdanje.

 

Ona se zahvalila Monik Meriem, predstavnici ambasade Brazila u Beogradu jer je omogućila kontakt sa umetnikom Rosijem da bi došao na festival i istakla da je pijanista zavoleo našu zemlju i često dolazi u poslednje vreme.

 

Glavni umetnički program 10. ArtLinka biće realizovan u Beogradu, ali i na drugim tvrđavama po Srbiji – Golubac, Novi Sad, Pirot i u nekoliko gradova regiona, kroz seriju koncerata naziva „Muzika na tvrđavama“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište