fbpx

header

Muzikom kroz muzej: Koncert Milice Tegeltije i Luke Ignjatovića

koncert-Muzikom-kroz-muzej-2022

U okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, deveti koncert će održati pijanistkinja Milica Tegeltija i saksofonista Luka Ignjatović. Koncert je zakazan za četvrtak, 17. februar u 19 časova u Istorijskom muzeju Srbije.

 

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

 

Kandidatura Beograda za Specijalizovanu izložbu EXPO 2027.

 

Građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto. To mogu učiniti putem broja telefona 064/858-1296, jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca.

 

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

 

koncert-Muzikom-kroz-muzej-2022

Foto: Simona Pavlović

 

Cena karte iznosi 250 dinara. Obuhvata ulaz na koncert i na izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

 

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije. Biće dostupan u petak, 18. februara od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

 

19. Beogradski festival igre priča vokabularom pokreta

 

Na programu su autorske kompozicije ovog dua: „Izlet“, „Cassiopeia“, „Pavana“, „Vodopad“, „Plavi vagoni“, „Snovanje“ i svita „Sirogojno“ („Sirogojno sviće“, „Galop“, „Borba petlova“, „Sopića pećina“ i „Na izvor po vodu“).

 

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište