fbpx

header

Zvezde italijanske opere i sopran Marija Jelić u Kolarcu

marija-jelić-opera-kolarac-2022

Koncert „Opera zauvek“ održaće se u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 8. juna. Nastupaju naša priznata operska umetnica, sopran Marija Jelić i poznati italijanski tenor Dario di Vietri uz orkestar i hor Ministarstva odbrane – umetnički ansambl „Stanislav Binički“. Njime će dirigovati italijanski dirigent, Maestro Marko Boemi.

 

Na programu koncerta naći će se najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera. Koncert se realizuje uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, a ulaz je slobodan.

 

Marija Jelić je jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda. Jelić je u prethodnoj godini nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom. Takođe, održala je solistički koncert u Karnegi holu i debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Jelic (@marija_jelic_soprano)

 

Otvorila je festival Ohridsko leto 2020. godine, nastupala je širom sveta, između ostalog na Ljubljanskom festivalu, na koncertima u Rusiji, Kini, Argentini, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Hrvatskoj.

 

Dario di Vietri je jedan od najznačajnijih italijanskih tenora koji je nastupao u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italiji. Dirigent Marko Boemi je priznati italijanski dirigent. Radio je sa mnogim najistaknutijim operskim umetnicima kao što je Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo. Dirigovao je na mnogim svetskim scenama poput Milanske skale, Rimske opere, Berlinske koncertne dvorane.

 

Povodom predstojećeg koncerta Marija Jelić kaže da je ovaj koncert divna prilika da nastupi sa sjajnim ansamblom i fantastičnim umetnicima kao što su Dario i Maestro Boemi, ali i da publika uživa u izvođenju italijanskih arija i dueta.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište