fbpx

header

Zvezda Euforije podelila top listu pesama, a na njoj Konstrakta

Konstrakta

Nakon pobede na srpskoj verziji Evrovizije, Konstrakta kao da je iz komode „anonimna“ prešla u komodu „svetski poznata“.

 

Daleko od toga da je potpuno nepoznata, ali zbog načina na koji funkcioniše muzička scena u Srbiji i zbog muzike koja privlači najviše pažnje, većina ljudi nema pojma ko je ona.

 

Da se prisetimo… Konstraktino pravo ime je Ana Đurić, a pre solo karijere je bila glavni vokal benda Zemlja Gruva. Njena pesma „In corpore sano“ proglašena je za kontroverznu i čudnu. Činjenica je da je pesma jedinstvena na ovim prostorima, ali šire i nije baš tako. Bilo je mnogo čudnijih izvođenja, pesama, tekstova… Ma svega.

 

Još jedna činjenica je da je Konstrakta za samo nekoliko dana uspela da se nađe na muzičkim listama, ne samo u regionu ili Evropi, već i u svetu. Strani mediji su preneli sve o njenom „uspehu preko noći“.

 

Zendajin-stori-Konstrakta

Zendajin stori

 

Naime, Zendaja, poznata glumica i pevačica, podelila je listu 10 pesama na svoj Instagram stori.

 

Verovatno je to uradila jer se njen singl našao na prvom mestu. Ali… Budno oko Srbije je shvatilo da se na Genius listi nalazi i numera „In corpore sano“ i to na šestoj poziciji. Mnogi su naveli kako je pretekla Kanje Vesta, koji je sa svojom pesmom „True Love“ zauzeo 8. mesto. Istini za volju, lepo je znati da ima mesta u svetu za alternativnu srpsku scenu.

 

Umetnica ili (ubacite pojam) mora biti zdrava, polako dolazi do svih delova sveta. TikTok je pesmu još više popularizovao, jer je postala novi trend za đuskanje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @konstrakta

 

Konstrakta je nedavno prokomentarisala da je ceo nastup za srpsku Evroviziju koštao samo 300 dinara.

 

– Srećna sam što se narodu dopao nastup koji je bio jeftin, lavor i nekoliko rekvizita. Da se razumemo, sve što nosim skrpljeno je iz vintidž šopova sa Kalenića, u radnjama ‘sve za 300’ i slično. Ponekad se desi da blesne i nešto fensi – ispričala je tada Konstrakta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište