fbpx

header

Završena „Pesma Evrovizije“: Konstrakta na 5. mestu!

Sinoć je održano veliko finale muzičkog takmičenja „Pesma Evrovizije“, a srpska predstavnica završila je na petom mestu.

 

Ana Đurić Konstrakta nastupila je pod rednim brojem 24, zbog čega su joj mnogi predviđali veliki uspeh, međutim, čini se da su je bodovi stručnog žirija koštali boljeg plasmana.

 

Posle pojavljivanja u drugoj polufinalnoj večeri, Konstraktina popularnost znatno je skočila. Odjednom je postala evrovizijska učesnica sa najvećim brojem pregleda na mrežama, što je, moramo priznati, probudilo nadu da će možda da se domogne trona.

 

Međutim, stručni žiri iz samo dve zemlje dao je pesmi „In corpore sano“ maksimalan broj poena, dok nam drugi nisu bili blagonakloni.

 

Kada su glasovi publike u pitanju, situacija se skroz preokrenula. Gotovo da ne postoji zemlja iz koje glasači Konstrakti nisu dali bar jedan bod, a mnogo je onih koji su joj dali 12 poena.

 

Konstrakta na četvrtom mestu zahvaljujući publici

 

Zahvaljujući glasovima publike, Konstrakta je dobila dodatnih 225 poena, što ju je automatski vinulo na prvo mesto. Iako to nije dugo potrajalo, naša predstavnica je ostala u samom vrhu liste, kao jedna od najboljih pesama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

 

Ispostavilo se da je po broju glasova publike na četvrtom mestu. Konačnim zbirom glasova stručnog žirija i bodova publike, Srbija je završila ne petom mestu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geografski kutak (@geokutak)

 

Pre samog nastupa, Konstrakta je osvojila dve nagrade. Jednu od poljskih medija, za najbolje osmišljen nastup, a drugu sat vremena pred početak finala, za najoriginalniji nastup.

 

Pred sam završetak, i saznanja da ćemo seledeće godine Evroviziju gledati u Ukrajini, Ana je izjavila da su joj mnogo bitniji glasovi publike.

 

– Izgleda da smo prepoznati od strane publike, mislim da smo negde na drugom ili trećem mestu, što mi je nekako draže.

 

U nastavku teksta pogledajte Konstraktin nastup u velikom finalu Evrovizije:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište