fbpx

header

Zajednički koncert Jerusalem in my Heart i Džesike Mos

Jerusalem-in-my-Heart-koncert-2022

Zajednički koncert Jerusalem in my Heart i Džesika Mos u nas očekuje u Drugstore-u. Jedni su od najznačajnijih predstavnika montrealskog eksperimental, post-rok lejbla Constellation Records.

 

Ličnost koja se ne može svrstati u okvire žanra: kompozitorka, violinistkinja i vokalistkinja iz Montreala. Džesika Mos je uspela da zasvira u skoro svim kultnim kanadskim bendovima 90-ih: od Arcade Fire do predstavnika post-rock scene Silver Mt. Zion Memorial Orchestra.

 

Džesika Mos je započela solo karijeru 2014. godine i od tada je izdala četiri albuma. Svojom mračnom energijom Džesika stvara snažno artističko pripovedanje, zvuci violinskih žica se oblikuju u vazduhu, apsorbovani efektima, jedna nota se transformiše u drugu, razlvačeći vreme i otvarajući prostor za najdublje misli i zaumne forme postojanja.

 

Jerusalem in my Heart je live-duo muzičara libanskog porekla Radvan Gazi Moumneha i kanadskog vizuelnog umetnika Erin Celeste Velsgerbera. Duo kombinuje „field recording“ tehnike sa narodnim instrumentima stvarajući audiovizuelni performans uz ručno rađene vizuale. Vizuali su napravljeni uz pomoć analognog 16 mm filma, pružajući originalan način za otkrivanje nove arapske muzike.

 

Zajednički koncert je zakazan za 28. maj, sa početkom u 19 časova. Karte se mogu kupiti na Ticket.rs.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište