fbpx

header

Za 60 godina benda stiže „My Life As A Rolling Stone“

60-godina-benda-Rolling-Stones-2022

Velika godišnjica, šest decenija od nastanka kultnog benda Rolling Stones biće obeležena sa četiri nova dokumentarca. BBC će doneti priču o sastavu iz perspektive svakog od članova Stonesa.

 

Slavni britanski bend održao je svoj prvi nastup 12. jula 1962. godine u londonskom klubu Marki džez. Upravo se taj datum uzima kao trenutak nastanka benda Rolling Stones.

 

Četvorodelna dokumentarna serija nazvana je „My Life As A Rolling Stone“ („Moj život kao kotrljajući kamen“). Dokumentarni serijal će doneti priču o bendu od osnivača Stonsa.

 

Svaka od epizoda trajaće po sat vremena. U svakoj od njih centralne ličnosti biće Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud. S obzirom da je Čarli Vots preminuo prošlog leta, jedna od epizoda biće posvećena bubnjaru Stonsa. U njoj će publika moći da vidi arhivske razgovore sa pokojnim muzičarom.

 

 

Nakon smrti Čarlija Votsa prošlog avgusta u 81. godini bend je nastavio da svira bez originalnog bubnjara. Votsa je zamenio Stiv Džordan.

 

Bend će i sam obeležiti značajnu godišnjicu benda turnejom po Evropi i Velikoj Britaniji tokom juna i jula.

 

Osim dokumentarne serije „My Life As A Rolling Stone“, BBC-jev Radio 2 sprema dokumentarac „Rolling With The Stones“. U ovom ostvarenju će publika čuti retke, arhivske intervjue sa članovima benda kao i audio snimke značajnih nastupa.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište