Vuk Ovaskainen otvara novi ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“

header

Vuk Ovaskainen nastupa u ciklusu „Muzikom kroz muzej“

Violončelista Vuk Ovaskainen održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, u sredu, 23. februara 2022. od 19 časova u Istorijskom muzeju Srbije.

Muzikom kroz muzej: Koncert Milice Tegeltije i Luke Ignjatovića

 

Nastup Vuka Ovaskainena će biti deseti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

 

Kolarac slavi jubilej: Za 90 godina 41.030 različitih dela

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00 sati.

 

 

Cena karte iznosi 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

 

Talentovani violončelista Vuk Ovaskainen sviraće svite za solo violončelo Johana Sebastijana Baha (br. 1 u Ge duru, br. 2 u De molu, br. 3 u Ce duru i br. 6 u De duru). Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

 

“Eva Braun” objavio novi singl “Ti si sve”

 

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u četvrtak, 24. februara od 19.00 časova. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište