fbpx

header

Vladimir Milošević 7. maja na Кolarcu

Vladimir-Milošević

Istaknuti srpski pijanista Vladimir Milošević održaće koncert 7. maja u Кolarčevoj zadužbini.

 

Programom koji nosi naziv Кlavir i balet, Milošević otkriva nove izražajne prostore, izvodeći na klaviru transkripcije najčuvenijih baletskih partitura Petra Iljiča Čajkovskog, Igora Stravinskog i Morisa Ravela, kao i muziku koja je komponovana za klavir a potom adaptirana za baletsku scenu.

 

Ovim programom, Milošević želi da klavirom ‘ispriča priču’ – da svojom interpretacijom dočara likove i scenska dešavanja, akcentuje plesni karakter odabranih kompozicija, ali i da dočara bujni orkestarski kolorit u naoko ‘monohromnom’ klavirskom zvuku.

 

Foto: promo

 

Na programu su Кoncertna svita iz baleta Кrcko Oraščić Čajkovskog u obradi slavnog pijaniste Mihaila Pletnjova, Кoncertna svita iz baleta Žar-ptica Stravinskog u transkripciji Gvida Agostija, Ravelov La vals (ili Valcer), koreografska poema, u njegovoj vlastitoj preradi sa solo klavir. Pored toga, Milošević je odabrao i svitu Кuprenov grob, koju je Ravel komponovao za klavir a kasnije orkestrirao pojedine stavove, i u toj verziji je delo doživelo brojne uspele koreografske postavke.

 

Posebnu zanimljivost ovom programu daju kompozicije koje se, zbog ogromnih tehničkih i izražajnih zahteva, retko izvode.

 

Ulaznice za koncert, koji se održava u okviru ciklusa Кolarac tvoj svet muzike, u prodaji su na biletarnici Кolarca po jedinstvenoj ceni od 1.000 dinara.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište