fbpx

header

Vlada i Bajka ponovo pevaju o Beogradu: Mi smo hodači po žici

vlada-i-bajka

Beograđani i svi koji vole srpsku prestonicu onih ludih devedesetih godina lakše su podneli niz nedeća, inflacije, restrikcije i NATO agresiju zahvaljujući umetnicima koji su svojim angažmanima ulivali nadu u bolje sutra. U tome su se možda najviše izdvojili Vlada i Bajka koji su izveli veliku pesmu „Beograd“.

 

No Sleep festival u Beogradu: Očekuju se dva izdanja u 2022. godini

 

Ovu rapsodiju iznedrili su kompozitor Vladimir Marković i tekstopisac Petar Lazić, a uz Vladu i Bajku pevali su i Dragan Nikolić, Nikola Kojo, Dušan Prelević itd. I bilo je to značajno za našu muzičku scenu, pa stoga svaka vest o novim numerama poznatog dvojca privlači pažnju javnosti.

 

Sada su Vlada i Bajka, odnosno Vladimir Marković i Dragutin Balaban Bajka, nakon četvrt veka objavili su novi album „Hodač na žici“ sa jedanaest numera. Na ovom albumu počeli su da rade u septembru 2020, ali kako su obojica bili u bolnici zbog korone, ponovo su mu se vratili u decembru i radili na njemu punih godinu dana.

 

Pet priča o velikim ljubavima na Trgu Republike u Beogradu

 

Tekst nove naslovne pesme „Hodač po žici“ napisao je Vladica Savić iz Petrovca na Mlavi, a Vlada je uradio muziku. Vlada i Bajka su istakli da album nosi ovaj naziv jer ima simbolično značenje za sve nas, a ne samo za njih. Oni su, kako su objasnili, hodači po žici, jer sve vreme sviraju neku drugu muziku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište