fbpx

header

Veliko finale Bunt rok festivala: Bajaga proglašava pobednika

Bunt-rok-festival-2022

Nakon prvog i drugog polufinala, za titulu pobednika 6. Bunt rok festivala će se takmičiti 10 finalista.

 

Finalisti šestog festivala su „Uspon ljudskog bića“, „Fusnote“, „Kratki s vremenom“, „Cactus Fields“, „Čuvari stvari“, „Hemmoterapia“, „El Pre3idente“, „Zauvar“, „Duda Buržujka x haikuzadanas“ i „Sanitarium“.

 

Voditelji programa 6. Bunt rok festivala su Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Odluku žirija o pobedniku šestog izdanja Bunt rok festivala saopštiće renomirani muzičar i nagrađivani autor Momčilo Bajagić Bajaga.

 

Troje prvoplasiranih u finalu festivala osvojiće i novčane nagrade koje je obezbedila Radio-televizija Srbije, osnivač festivala.

 

– Svi ovogodišnji takmičari su izuzetni, vrlo talentovani i autorski dosledni. Čuli ste i brojne afirmativne komentare i pohvale članova stručnog žirija tokom dva polufinala festivala. Čestitam i zahvaljujem svima koji su učestvovali, muzika je i ovoga puta pobedila. Dokazali smo i na ovaj način da stvaralaštvo i kreativnost ništa ne može da je zaustavi – rekla je Branka Glavonjić, urednica i autorka ovog festivala.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Pre nego što bude proglašen pobednik ovog izdanja, pobednici 5. Bunt rok festivala bend „Lagana sreda“ će predati pobednički trofej. U revijalnom delu programa finala festivala nastupiće „E-play“, „Kanda Kodža i Nebojša“ i Bvana iz lagune & Mikri Maus.

 

Članovi žirija u finalu 6. festivala su Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili), Oliver Nektarijević (Kanda Kodža i Nebojša), Goran Ljuboja Trut (E-Play) i Nikola Ćosić Bvana.

 

Bunt rok festival će se prikazivati u sredu, 2. marta, na RTS 2 sa početkom od 22.40 sati.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova, a tradiciju i kontinuitet gradi od 2015. godine. Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS-a, do sada je prošlo oko 800 autora i muzičkih sastava. Više od 120 izvođača je dobilo priliku da nastupi na sceni.

 

Dosadašnji pobednici festivala su „Dingospo Dali“ (2015), „Degeneza“ (2016), „Viva Vops“ (2017), „Sergio Lounge“ (2018) i „Lagana sreda“ (2019).

 

PGP RTS će uskoro objaviti i CD kompilaciju, na kojoj će biti ovekovečeni najbolji bendovi Bunt rok festivala.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište