fbpx

header

Veliko finale Bunt rok festivala: Bajaga proglašava pobednika

Bunt-rok-festival-2022

Nakon prvog i drugog polufinala, za titulu pobednika 6. Bunt rok festivala će se takmičiti 10 finalista.

 

Finalisti šestog festivala su „Uspon ljudskog bića“, „Fusnote“, „Kratki s vremenom“, „Cactus Fields“, „Čuvari stvari“, „Hemmoterapia“, „El Pre3idente“, „Zauvar“, „Duda Buržujka x haikuzadanas“ i „Sanitarium“.

 

Voditelji programa 6. Bunt rok festivala su Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Odluku žirija o pobedniku šestog izdanja Bunt rok festivala saopštiće renomirani muzičar i nagrađivani autor Momčilo Bajagić Bajaga.

 

Troje prvoplasiranih u finalu festivala osvojiće i novčane nagrade koje je obezbedila Radio-televizija Srbije, osnivač festivala.

 

– Svi ovogodišnji takmičari su izuzetni, vrlo talentovani i autorski dosledni. Čuli ste i brojne afirmativne komentare i pohvale članova stručnog žirija tokom dva polufinala festivala. Čestitam i zahvaljujem svima koji su učestvovali, muzika je i ovoga puta pobedila. Dokazali smo i na ovaj način da stvaralaštvo i kreativnost ništa ne može da je zaustavi – rekla je Branka Glavonjić, urednica i autorka ovog festivala.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Pre nego što bude proglašen pobednik ovog izdanja, pobednici 5. Bunt rok festivala bend „Lagana sreda“ će predati pobednički trofej. U revijalnom delu programa finala festivala nastupiće „E-play“, „Kanda Kodža i Nebojša“ i Bvana iz lagune & Mikri Maus.

 

Članovi žirija u finalu 6. festivala su Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili), Oliver Nektarijević (Kanda Kodža i Nebojša), Goran Ljuboja Trut (E-Play) i Nikola Ćosić Bvana.

 

Bunt rok festival će se prikazivati u sredu, 2. marta, na RTS 2 sa početkom od 22.40 sati.

 

Bunt-rok-festival-2022

 

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova, a tradiciju i kontinuitet gradi od 2015. godine. Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS-a, do sada je prošlo oko 800 autora i muzičkih sastava. Više od 120 izvođača je dobilo priliku da nastupi na sceni.

 

Dosadašnji pobednici festivala su „Dingospo Dali“ (2015), „Degeneza“ (2016), „Viva Vops“ (2017), „Sergio Lounge“ (2018) i „Lagana sreda“ (2019).

 

PGP RTS će uskoro objaviti i CD kompilaciju, na kojoj će biti ovekovečeni najbolji bendovi Bunt rok festivala.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

koncert-root-70-bam-klub-2022

Jazz Special: Root 70 u BAM klubu

 Poznati internacionalni džez sastav Root 70 će održati svirku u BAM klubu. Džez bend Root 70 proslavio je 20. godišnjicu postojanja 2020. godine.    Ovu okolnost duguje čitavom nizu činjenica.

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište