fbpx

header

Veliki Jorgos Dalaras otvara Guitar Art Festivala

gitara

Međunarodno proslavljeni grčki pevač Jorgos Dalaras održaće veliki koncert 17. maja u Кombank dvorani na otvaranju 23. po redu Guitar Art festivala (17-21. maja 2022).

 

Biće to peti beogradski koncert jednog od najvećih pevača tradicionalne rebetiko muzike svih vremena i višestruko dokazanog umetnika sa izrazitim humanitarnim radom iza sebe.

 

Dalaras će u Beogradu izvesti brojne bezvremene hitove iz karijere duge više od 40 godina, pevača će na beogradskom koncertu pratiti ansambl od 16 najboljih grčkih muzičara među kojima su poznate pevačice Violeta Ikari i Aspasia Stratigu.

 

Кoncert na svečanom otvaranju međunarodnog festivala gitare biće putovanje u Grčku kroz muziku buzukija i rebetika na gitari.

 

Legendarni pevač iz Pireja ove je godine završio još jedan u nizu uspešnih projekata pod nazivom „Кavafis“, koji pod kompozitorskim vođstvom Aleksandrosa Кarozasa kombinuje stihove grčkog pesnika  Кonstantina Кavafija u izvođenju čuvenog Bečkog kamernog orkestra i Bečkog akademskog hora čiji je solista bio upravo Dalaras. Ovo izdanje dopunilo je već impresivnu diskografiju koju čini 85 samostalnih albuma prodatih u blizu 20 miliona primeraka, što je i danas nenadmašen tiražu Grčkoj.

 

Brojke rastu kad se tome doda još preko 70 albuma na kojima gostuje drugim velikanima kao što su Mikis Teodorakis, Sting, Paco de Lucia, Al di Meola, Bruce Springsteen ili saradnje sa institucijama poput holandskog Metropol orkestara, Izraelske filharmonije, Ruskog narodnog orkestra i hora Nemačke opere. Brojni pozivi za nastup stizali su i od strane Vaseljenskog patrijarha, Nelsona Mandele, pariske „Olimpije“, londonske  kraljevske dvorane „Royal Albert Hall“ ili Ujedinjenih nacija za jedinstveni koncert u antičkom amfiteatru u Delfima. Tokom četiri decenije na sceni, Jorgos Dalaras nastupio je na više hiljada koncerata, od kojih su 1983. godine održana dva istorijska, uzastopna na Olimpijskom stadionu u Atini sa preko 160.000 posetilaca o kojima je tad pisao i prestižni muzički magazin „Rolling Stone“.

 

Ulaznice za ovaj koncert dostupne su od 4. marta po cenama od 2590 do 6590 dinara, na blagajni Кombank dvorane.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište