fbpx

header

„Veče sa Koenom“ premijerno u Beogradu

Veče-sa-Koenom-dorcol-platz-2022

Prošlo je gotovo pet godina od prve izvedbe programa „Veče sa Koenom“. Maja Posavec i Ivan Kapec premijerno dolaze u Beograd, tačnije u Dorćol Platz.

 

„Veče sa Koenom“ svojevrsni je omaž ovom nikad prežaljenom kanadskom „umetniku ljubavi i smrti“. Maja i Ivan izdali su 2019. istoimeni album. Koncept je stekao izuzetnu popularnost i izvan Hrvatske. Zato su, osim više koncerata u Zagrebu, bili rasprodati i oni u Sarajevu i Mostaru.

 

„Veče s Koenom“ više je interpretacija nego uobičajeni koncert. U velikoj meri je inspirisano albumom „Famous Blue Raincoat“ Dženifer Varnes. Ona je 1987. na svoj specifičan način obradila Koenove pesme, a ’70-ih i ’80-ih mu je bila bek vokal na koncertima.

 

Maja i Ivan interpretiraće i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Koenovih pesama na hrvatskom.

 

Maja Posavec je rekla da na tim večerima osim što peva, ona i recituje Koenovu poeziju.

 

– Početna zamisao je bila da to bude meditativno veče poezije. Kada smo počeli s probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Koena. Polazili smo uvek od teksta te tražili našu ličnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Koen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jeste reakcija publike. No, ona je odgovorila otvorenim stavom prema našim interpretacijama. Pratila nas je u tišini i stvaralo se polje poverenja u kojem smo mogli izmenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena – ispričala je jednom prilikom Maja Posavec.

 

Veče posvećeno Leonardu Koenu zakazano je za subotu, 20. avgusta sa početkom u 20 časova.

 

Ulaznice u pretprodaji se mogu uskoro kupiti po ceni od 1.200 dinara. Ako ih ostane, na dan koncerta će koštati 1.500 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište