fbpx

header

U Beograd stižu Roni Size i LTJ Bukem

roni-size-barutana-2022

Pioniri drum’n’bassa Roni Size i LTJ Bukem vraćaju se u Barutanu, 10. juna. Donose svoj prepoznatljiv zvuk uz pratnju Dynamite MC-ja, jednog od najvećih imena sa svetske scene.

 

Bristolski producent i DJ Roni Size jedno je od najrespektabilnijih imena britanske drum’n’bass i jungle scene. Popularnost je stekao krajem 90-ih godina prošlog veka, kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Doprineo je i uvođenju instrumenata na drum’n’bass koncertima, stvarajući eklektični zvuk elektronskih i živih bubnjeva i basa. Jedan je od retkih andergraund izvođača koji je osvojio muzičku nagradu Mercury 1997, za album godine „New Forms“.

 

Roni Size se posvetio izgradnji nečeg novog, od žurki u omladinskim klubovima u Bristolu, preko fantastičnih rejvova i začetaka jungle-a i drum’n’bassa, do transformacije andergraund elektronske muzike u živu svirku sa bendom. Sarađivao je mnogobrojnim artistima, od Rage Against the Machine, Method Mana, do Everything But the Girl i Rag’n’Bone Manom.

 

Roni Size je 2018. godinu proveo na turneji u čast 20 godina postojanja albuma „New Forms“.

 

Sa svojim revolucionarnim novim audio-vizuelnim live performansom, kombinovao je žive instrumente i hardver za najsavremeniju produkciju i mapiranje projekcija 3D efekata.

 

Čuveni LTJ Bukem je, pre nego što se posvetio DJ-ingu i produkciji, pokušao da se pronađe u muzici u drugoj ulozi. Oprobao se kao klasični pijanista i član jazz funk benda. DJ poziv doneo mu je slavu ranih 90-ih. Ambijentalni drum’n’bass zvuk sa jazz primesama je postao žanr za sebe, dobivši naziv „inteligenti“ drum’n’bass. Njegov album „Logical Progression“ označava začetak ovog stila.

 

Kao jedan od inovatora posebnog žanra, kombinujući polomljene bitove, bass linije i jazz instrumentale instrumentacije, on razvija progresivan zvuk. Time je pružio mekšu alternativu brzim i mračnim ritmovima i atmosferama karakterističnim za ovaj žanr.

 

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1.290 dinara za VIP.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište