fbpx

header

Tradicija za Dan Svetog Patrika: Orthodox Celts u Domu omladine

Orthodox-Celts-koncert-dom-omladine-2022

Podovom obeležavanja Dana Svetog Patrika, bend Orthodox Celts održaće veliki koncert u Domu omladine Beograda. Tim povodom će Orthodox Celts započeti i obeležavanje 30. rođendana benda.

 

Frontmen benda Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik izjavio je uoči koncerta da će ovaj 17. mart obeležiti pune tri godine od kako nisu svirali na svom najvažnijem koncertu i proslavili Dan Svetog Patrika.

 

– Sve što se događalo za tih više od 1.000 dana, ali i neki događaji pre toga, su nas naučili da nikada ne možemo sa sigurnošću da znamo šta sutra donosi. Zato znamo da je sada, posle svega, svaki trenutak koji živimo u sadašnjosti neprocenjiv i da svaki koncert, uvek i svuda, a naročito na Dan Svetog Patrika, mora da bude najbolji ikada i da se svako od nas, koji to doživljavamo kao neodvojivi deo sebe, raduje kao nikada to tada. I na bini i ispred nje. Vidimo se u Domu omladine Beograda 17. marta, da zajedno započnemo proslavu tridesetogodišnjice Kelta. Srećan nam svima Saint Patrick’s Day! – rekao je Aca Seltik.

 

Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su već 1993. godine. Nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u srpskom rokenrolu. Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

 

Prvi album, pod nazivom „Orthodox Celts“ objavili su 1994. godine, a 2001. je reizdat uz šest bonus pesama. Nizali su se „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017).

 

Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca. Neguju tradiciju irske muzike sa elementima roka, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima. Kelti predstavljaju jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima.

 

Koncert će biti održan 17. marta u Sali Amerikana. Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda i onlajn, po ceni od 1.200 dinara. Koncert će biti organizovan uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište