fbpx

header

„Tosca“ u džez aranžmanima u izvođenju Big Benda

Tocsa / Promo

Veliki muzički spektakl opera „Tosca“ u džez aranžmanu dirigenta Petera Rajter-Šauba, izvešče Big Bend RTS-a 16. decembra u Кombank dvorani u Beogradu.

 

Кao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer (truba), Frančesko Santuči (tenor, saksofon) i Edrijen Mirs (trombone).

 

Peter Rajter-Šaub je jedan od najznačajnijih nemačkih džez muzičara današnjice. Pored toga što ga publika prepoznaje kao vrsnog saksofonistu, nadaleko je čuven i kao kompozitor i aranžer muzike za Big Bend.

 

Martin Auer je studirao trubu, kompoziciju i aranžiranje u Majnhajmu i Berlinu. Od 2008. godine usavršavao je džez trubu na Univerzitetu za muziku u Lajpcigu. Sarađivao je sa džez ansamblima u Nemačkoj i nastupao sa vodećim muzičarima ovog žanra.

 

Frančesko Santuči je jedan od vodećih italijanskih džez muzičara. Sa sedamnaest godina je prvi put nastupao na Džez festivalu u Rimu i od tada pa do danas stekao je bogato izvođačko iskustvo, deleći muzičku scenu sa mnogim poznatim džez sastavima i solistima.

 

Edrijen Mirs nosilac je titule „Najboljeg australijskog tromboniste“. Studirao je u Njujorku, a karijeru je gradio u Evropi. Član je internacionalnog seksteta „Ugetsu“, sa kojim je snimio 4 CD-a. Takođe, bavi se i komponovanjem i aranžiranjem.

 

Big Bend RTS je je i jedini profesionalni džez ansambl u Srbiji. Od osnivanja, 1954. godine, sarađuje sa najistaknutijim domaćim i inostranim umetnicima. Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen Bobi Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Duško Gojković i Stjepko Gut.

 

Organizator ovog koncerta je Centar beogradskih festivala.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište