fbpx

header

Stjepko Gut i Big Bend RTS u Kolarcu

Koncert-Stjepko-Gut-i-Big-Bend-2022

Novi, premijerni program kompozicija i aranžmana Teda Džonsa će predstaviti Stjepko Gut i Big Bend RTS u Kolarcu.

 

Stjepko Gut, naš proslavljeni internacionalno poznati džez solista na trubi, kompozitor, bendlider, muzički pedagog, ponovo nastupa u Beogradu, sa Big Bendom RTS. Ovoga puta biće predstavljen program kompozicija i aranžnmana Ted Džonsa, soliste na trubi i Big benda lider. Džons je sa džez bubnjarem Mel Luisom predvodio Ted Džons – Mel Luis Orkestar, osnovan 1965. godine. Oni su svakako jedan od najvažnijih džez orkestara 20. veka.

 

Ovaj koncert predstavlja nastavak uspešne saradnji Muzičke produkcije RTS i Udruženja „Duško Gojković Džez Inicijativa“. Oni svakako dele jedinstvenu kulturnu misiju i predanost najvišim umetničkim vrednostima, ali i visokim produkcijskim standardima. Big Bend RTS je preko 70 godina primer umetničkog ansambla koji muzicira i izvodi najzahtevnije programe, svrstavajući sebe u porodicu najznačajnih evropskih big bendova.

 

Koncert je zakazan za ponedeljak, 16. maj, sa početkom u 20 časova, u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

 

Udruženje „Duško Gojković Džez Inicijativa“ osnovano je kao neprofitna organizacija sa ciljem podsticanja i očuvanja istinske džez muzike. Udruženje je izdalo monografsko izdanje knjige kompozicija Duška Gojkovića. Organizovalo je niz turneja i koncerata kako u zemlji tako i u inostranstvu. Trenutno kreira dokumentarni film i seriju o Dušku Gojkoviću.

 

Stjepko Gut je svoju karijeru započeo kao trubač i solista Big Benda RTS. Kao jedini evropski muzičar, bio je član „Lionel Hamptonn all Stars Big-Band“, dugogodišnji član „Clark Terry Big Band“. Sarađivao je sa mnogim sastavima širom sveta, kao i sa brojnim džez ikonama. Među njima su pored Hemtona i Terija, Džoni Grifin, Džimi Hit, Džems Mudi, Kertis Fuler, Ed Tigpen, Vinton Marsalis, Roj Hargruv, Mel Luis, Džordž Kejbls i mnogi drugi. Sa Milivojem Mićom Markovićem predvodio je Sekstet Marković – Gut, jedan od sastava koji je obeležio džez scenu tadašnje Jugoslavije i imao zapažene nastupe širom sveta.

 

Gostovao je i nastupao na prestižnim svetskim koncertnim prostorima kao što su „Apollo Theatre“, „Blue Note Jazz Club“ i „The Village Vanguard“ u Njujorku, kao i na brojnim Festivalima širom celog sveta.

 

Spoj Stjepka Guta i Big benda RTS vodi na fantastično džez putovanje. Garantuju originalnu džez improvizaciju, i muziciranje na navišem nivou. Svakako čeka nas potvrda saradnje ovog istaknutog umetnika sa emininentnim ansamblom iz kog je potekao.

 

Ulaznice po cenama od 900, 1.200, 1.600, 2.000, 2.600 možete nabaviti u kompletnoj prodajnoj mreži new.ticket.rs, kao i na blagajni Zadužbine Ilije M. Kolarca. U pitanju su numerisana sedeća mesta.

 

Ulaznice po povlašćenoj ceni sa popustom od 10% mogu nabaviti se zaključno sa 15. aprilom.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište