fbpx

header

Steven Brown 30. maja stiže u Dom omladine

Steven Brown (Tuxedomoon) 30. maja u Domu omladine

Steven Brown (Tuxedomoon) nastupiće 30. maja od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

 

Na svojoj prvoj turneji po Evropi nakon Tuxedomoona, Steven Brown će izvesti intimne koncerte usredsređene na njegov novi album “El Hombre Invisible” (koji je objavljen u aprilu 2022. za čuvenu nezavisnu kuću Crammed Discs). Nastupi će, naravno, uključiti i muziku iz ogromnog repertoara eksperimentalne umetnosti art-rok benda Tuxedomoon, kao i pesme sa Brownovih prethodnih solo albuma.

 

Dođite na „Piknik“ ispred MSU!

 

Brown je rođen u Čikagu, a u San Francisko se preselio sredinom 1970-ih, gde se pridružio pozorišnoj grupi The Angels Of Light. Tuxedomoon je osnovao sa Blainom L. Reiningerom 1977. godine i snimio dva kultna albuma za Ralph Records.

 

Tuxedomoon uključuju vizuelnu umetnosti u koncerte, kreirajući svoj originalan umetnički put, koji kombinuje inspiracije proistekle iz post panka, novog talasa, alternativog roka, elektronike, avangardne muzike i džeza – sve to zajedno, omogućilo im da iskristališu mračan, ali i romantičan pogled na svet, koji je učinio da brzo postanu jedan od najuticajnijih bendova 1980-ih.

 

U našoj zemlji Tuxedomoon ima veliki broj vernih poštovalaca, te su nekoliko puta nastupali u Beogradu od 2000. godine.

 

Кoncertni sastav čine: Steven Brown (Tuxedomoon) – glas, električni klavir, saksofon, klarinet, semplovi; Luc van Lieshout (Tuxedomoon) – truba, harmonika; Benjamin Glibert (Aquaserge) – gitara, bas.

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko tickets.rs mreže, po ceni od 1200 RSD.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište