fbpx

header

Stephan Bodzin na festivalu No Sleep

Stephan-Bodzin-no-sleep-2022

Možda skromnost nije prva stvar na koju pomislimo kada se izgovori ime Stephan Bodzin. Međutim, odatle je dobro započeti priču o ikoni melodičnog tehno zvuka, koji iz godine u godinu ruši sve granice. Zanimljivo je što je te iste granice on sam postavljao na svojim „live act“ nastupima.

 

Bodzin je, kada su ga pitali odakle crpi inspiraciju, rekao da sebe ne vidi kao dovoljno kvalitetnog DJ-a. Objasnio je da je morao više da se posveti samom pravljenju muzike na bini. Malo poznata informacija je i to da je komponovao muziku za evropska pozorišta pre nego što je počeo da se bavi elektronskim zvukom.

 

Ovaj Nemac je 2005. godine izašao na binu i nakon toga se sve promenilo. Godinama je stvarao jedan drugačiji svet, koji nije bio samo puka zabava do jutra. On je tu ubacio sve moguće elemente, sekvence i instrumente i stvorio nešto autentično. Veliki DJ Hell je njegov karakteristični zvuk nazvao „Bremen Sound“.

 

Sarađivao je sa najvećim imenima tehno scene i oblikovao istu, od Marca Romboya, Olivera Huntemanna i Thomasa Schumachera preko The Knife do Depeche Mode. Svi su hteli deo Bodzinove magije. Bio je i specijalni gost na turneji The Chemical Brothers.

 

Njegov poslednji album „Boavista“, kao i novo izdanje sa remiksima osvojili su publiku i ostali na plejlistama još od početka 2021. godine. Na remiks albumu Bodzina nalaze se Solomun, Roman Flugel, Anna, Reiner Zonneveld, Maceo Plex, Dubfire, Mind Against… To nije čak ni pola zvezda, jer album ima čak 25 traka. Sam Bodzin je istakao kako je polaskan time što su svi ovi veliki izvođači rešili da podele svoje verzije njegovih pesama.

 

DJ Stephan Bodzin dolazi u Srbiju i to na dugo očekivani No Sleep festival, 9. aprila.  Kreativni i unikatni natup Bodzina je nešto što se čekalo u Beogradu.

 

U proteklih nekoliko godina, publika u Srbiji nija imala mnogo prilika za ples u klubovima, tako da su za ovaj nastup očekivanja velika.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište