fbpx

header

Stain predstavili novi singl i spot u saradnji sa studentima FDU

Stain-singl-2022

Beogradska četvorka Stain nedavno je objavila svoj novi singl i spot „Faceless“ u kojem glavnu ulogu igra mladi glumac Petar Đurđević.

 

Spot je i dokaz o organskoj inicijativi koju mladi trenutno preuzimaju na polju alternativne muzičke scene.

 

Tražeći sebe kroz poroke, on se suočava sa svojim demonima koje personifikuju članovi benda. Odlazak u krajnost ga dovodi do potpunog unutrašnjeg kraha.

 

Na ovaj način, tekst pesme je dobio potpuno novo značenje u spotu. Emocija koju pesma budi dosledno ispraćena samim ambijentom, osvetljenjem i kolorom. Većina scena je snimana u kultnom bioskopu „Zvezda“ u Beogradu.

 

Ekipu snimanja je činila grupa mladih profesionalaca sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

 

„Faceless“ obuhvata pojam gde su dva suprotna ubeđenja, ili dve suprotstavljene osobe, zapravo dve strane istog novčića, čineći ih bezličnim. Ova pesma je ujedno i jedna od prvih autorskih pesama koju je bend napravio. Karakteriše je jedna standardizovana struktura hevi metal pesama u koju je bend utkao svoje muzičke ideje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stain (@stainofficial)

 

Tiha strofa sa interesantnim preklapanjem vokalne i bas linije, glasan pamtljivi refren, prelaz koji unosi dinamičnu promenu ritma i klimaktični gitarski solo… Svi ovi elementi su objedinjeni jednom novom sirovom energijom koja je prisutna u svim pesmama benda Stain.

 

Pesma je snimljena u produkciji Danila Orbovića (Orvel Studios, Beograd). Finalni mastering trake radio je Maor Appelbaum (Maor Appelbaum Mastering, Los Anđeles).

 

Za one koji ne znaju, Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, progresivnog roka i grandža na jedan svojstven način.

 

Osnovani su 2014. godine i isprva su se fokusirali na sviranje hard rok i metal obrade, ali su istvremeno radili i na stvaranju autorskog materijala.

 

Trenutno objavljuju singlove i fokusiraju se na live nastupe, a sve u cilju širenja dobre energije i promovisanja debi albuma koji tek treba da objave. Članovi benda su Nikola Đurović (vokal), Ivan Ljubičić (gitara), Aleksa Pejović (bas gitara) Staša Rudić (bubnjevi).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište