fbpx

header

„Šta ako“: Gorko-slatki melanholični elektro pop

Bend „Weird Fishes” sačekao je kraj godine kako bi proslavio petogodišnjicu od nastanka benda, a onda i u prazničnoj atmosferi izdao debitanski album “Šta ako” uz spot za pesmu “Voda zove”.

 

Katarina Vukoman i Peđa Todić dobro su poznat dvojac beogradskoj publici, a neuobičajenim repertoarom i uz izvedbe koje zvuče autentično i originalno, pa i kada su tuđe pesme u pitanju, ovaj akustični duo godinama unazad privlači veliku pažnju.

 

Iz mešavine žanrova pod čijim su uticajima svirali, nastao je jedinstveni miks: gorko-slatki melanholični elektro pop, koji je konačno sačuvan na ovom debitantskom izdanju.

 

Foto: Printscreen

 

Album se sastoji od devet pesama, a singlovi “Over and out” i jedina njihova pesma na maternjem jeziku “Ovde ranije” dobili su i svoju formu u obliku muzičkog spota.

 

Najveći trag na stvaranje novijih pesama ostavio je Marko Benini, dok su za nešto starije radove zadužena braća Srđan i Pavle Popov.

 

 

Najnoviji spot singl „Voda zove“ na najbolji način dokazuje autentičnost ovog benda, kao i pravac za koji su se opredelili u daljem autorskom radu.

 

U art direkciji Jasne Prolić, montaži Žarka Brecla i kolor korekciji Đurđine Tomić, spot minimalističkom estetikom dopunjava raskoš i zrelost njihovog izraza, kako u pogledu muzike, tako i u pogledu teksta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište