fbpx

header

Srpski “Tragovi” iz Njujorka stižu na pozornicu Kolarca

Posle godinu dana od objavljivanja albuma “Tragovi”, violončelista Nemanja Stanković 26. decembra održaće koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

 

Publika će prvi put uživo čuti upravo kompozicije sa novog CD-a na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora – Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović i Igora Andrića.

 

 

Album “Tragovi” bio je nominovan za nagradu “Listeners’ Choice“ od strane Violoncello Fondacije iz Njujorka (SAD), a Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću nagradu “Despot Stefan Lazarević“.

 

Svoj doprinos albumu “Tragovi” dale su i poznate srpske umetnice, violončelistkinja Sandra Belić, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću kao gošće pridružiti na sceni.

 

Zanimljivo je istaći da je Nemanja Stanković u Zborniku Matice srpske za scenske umetnosti i muziku opisan kao „umetnik koji poseduje izuzetno bogatu dinamičku i izražajnu paletu, te koji sa lakoćom izvodi virtuozne bravure …“

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište