fbpx

header

Srpski “Tragovi” iz Njujorka stižu na pozornicu Kolarca

Posle godinu dana od objavljivanja albuma “Tragovi”, violončelista Nemanja Stanković 26. decembra održaće koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

 

Publika će prvi put uživo čuti upravo kompozicije sa novog CD-a na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora – Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović i Igora Andrića.

 

 

Album “Tragovi” bio je nominovan za nagradu “Listeners’ Choice“ od strane Violoncello Fondacije iz Njujorka (SAD), a Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću nagradu “Despot Stefan Lazarević“.

 

Svoj doprinos albumu “Tragovi” dale su i poznate srpske umetnice, violončelistkinja Sandra Belić, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću kao gošće pridružiti na sceni.

 

Zanimljivo je istaći da je Nemanja Stanković u Zborniku Matice srpske za scenske umetnosti i muziku opisan kao „umetnik koji poseduje izuzetno bogatu dinamičku i izražajnu paletu, te koji sa lakoćom izvodi virtuozne bravure …“

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište