fbpx

header

Sofia Redko i Ukij Ovaskainen nastupaju u SANU

Sofija Redak

U četvrtak, 5. maja, u Galeriji Srpske akademije nauke i umetnosti održaće se koncert violiniskinje Sofie Redko i klavijaturiste Ukija Ovaskainena, sa početkom u 19 časova.

 

Sofia dolazi iz Ukrajine i udružiće snage sa svetskim, a našim, Ukijem Ovaskainenom, koji je studirao i stvarao u Finskoj, gde je postigao zavidan uspeh u svetu klasične muzike. Ovaskainen trenutno nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji i širom Evrope, a neretko ukrsti snage sa mladim i perspektivnim muzičarima, kako našim, tako i evropskim.

 

Na svom programu Sofia Redko i Uki Ovaskainen odsviraće Sonate za klavir i violinu (op. 12 D-dur) Ludviga van Betovena i pet melodija za violinu i klavir Sergeja Prokofjeva.

 

PROGRAM:
Ludvig Van Betoven
Sonata za klavir I violin op. 12 D-dur
Allegro con brio
Tema con Variacioni. Andante con moto. Rondo. Alegro.
Sergej Prokofjev
Pet melodija za violinu i klavir op. 35 bis
Andante
Lento, ma non tropo
Animato, ma non Allegro
Allegretto leggero e scherzando
Andante non tropo

 

Uki Oveskainen studirao je na Muzičkoj akademiji Sibelijus u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u Kopenhagenu u klasi prof. Hozea Ribere, i na solističkom odseku Visoke škole za muziku i scenske umetnosti u Hanoveru u klasi prof. Matija Raekalija.

 

 

Natupao je na prestižnim festivalima poput: Savremeni likovi pijanizma Mariinskog tetra, Hagen Open, Međunarodni festival muzike u Burgosu, Dijabeli leto u Maceu, Koncerti u dvorcu Vajlburg, Zlatni dani Kopenhagena, Međunarodna nedelja pijanizma u Espou.

 

Izveo je na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u Kopenhagenu jedinstvenu seriju od 8 resitala sa različitim programom u toku samo 11 dana. Svirao je, između ostalog, kao solista sa simfonijskim orkestrom Marinskog teatra u Sankt Peterburgu i Filharmonijom Kopenhagena u Velikoj sali Tivolija, nastupao je u Koncerthausu u Beču, na koncertima kamerne muzike Bečkog kamernog orkestra, radio je kao korepetitor Opere Faber u Portugalu, svirao klavirske deonice na koncertima profesionalnih orkestara u Danskoj i Srbiji, radio sa profesionalnim horovima. Sa čuvenim finskim horom Tapiola (kao član i pijanista) nastupao je na preko 200 koncerata, na četiri kontinenta. Aktivan je i kao umetnički organizator turneje kamerne muzike u Danskoj koja nosi njegovo ime.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište