fbpx

header

Sofia Redko i Ukij Ovaskainen nastupaju u SANU

Sofija Redak

U četvrtak, 5. maja, u Galeriji Srpske akademije nauke i umetnosti održaće se koncert violiniskinje Sofie Redko i klavijaturiste Ukija Ovaskainena, sa početkom u 19 časova.

 

Sofia dolazi iz Ukrajine i udružiće snage sa svetskim, a našim, Ukijem Ovaskainenom, koji je studirao i stvarao u Finskoj, gde je postigao zavidan uspeh u svetu klasične muzike. Ovaskainen trenutno nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji i širom Evrope, a neretko ukrsti snage sa mladim i perspektivnim muzičarima, kako našim, tako i evropskim.

 

Na svom programu Sofia Redko i Uki Ovaskainen odsviraće Sonate za klavir i violinu (op. 12 D-dur) Ludviga van Betovena i pet melodija za violinu i klavir Sergeja Prokofjeva.

 

PROGRAM:
Ludvig Van Betoven
Sonata za klavir I violin op. 12 D-dur
Allegro con brio
Tema con Variacioni. Andante con moto. Rondo. Alegro.
Sergej Prokofjev
Pet melodija za violinu i klavir op. 35 bis
Andante
Lento, ma non tropo
Animato, ma non Allegro
Allegretto leggero e scherzando
Andante non tropo

 

Uki Oveskainen studirao je na Muzičkoj akademiji Sibelijus u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u Kopenhagenu u klasi prof. Hozea Ribere, i na solističkom odseku Visoke škole za muziku i scenske umetnosti u Hanoveru u klasi prof. Matija Raekalija.

 

 

Natupao je na prestižnim festivalima poput: Savremeni likovi pijanizma Mariinskog tetra, Hagen Open, Međunarodni festival muzike u Burgosu, Dijabeli leto u Maceu, Koncerti u dvorcu Vajlburg, Zlatni dani Kopenhagena, Međunarodna nedelja pijanizma u Espou.

 

Izveo je na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u Kopenhagenu jedinstvenu seriju od 8 resitala sa različitim programom u toku samo 11 dana. Svirao je, između ostalog, kao solista sa simfonijskim orkestrom Marinskog teatra u Sankt Peterburgu i Filharmonijom Kopenhagena u Velikoj sali Tivolija, nastupao je u Koncerthausu u Beču, na koncertima kamerne muzike Bečkog kamernog orkestra, radio je kao korepetitor Opere Faber u Portugalu, svirao klavirske deonice na koncertima profesionalnih orkestara u Danskoj i Srbiji, radio sa profesionalnim horovima. Sa čuvenim finskim horom Tapiola (kao član i pijanista) nastupao je na preko 200 koncerata, na četiri kontinenta. Aktivan je i kao umetnički organizator turneje kamerne muzike u Danskoj koja nosi njegovo ime.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište